1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
0 10.04.2024 05:52:11

Zgodovinsko! Neverjetno, kakšen rekord je tokrat postavil Dončić, Dallas pa straši tekmece! (video)

Profimedia
Dallas je z novo izjemno predstavo prišel še do zmage nad ekipo Charlotte Hornets.

Še tri tekme so do konca rednega dela v ligi NBA, Dallas pa bo končnico dočakal v izjemni formi. Tokrat je prepričljivo, s kar 130:104 premagal Charlotte. Še enkrat več je blestel slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je poskrbel za nov trojni dvojček z 39 točkami, 12 skoki in 10 asistencami. Pri tem pa je pisal tudi zgodovino: postavil je namreč klubski rekord po številu doseženih točk v eni sezoni, popravil je kar 40 let star dosežek Marka Aguirreja, ki je bil pred Dončićem rekorder z 2330 točkami.


Dallas je na gostovanju že v prvi četrtini na krilih tokrat zelo razpoloženega Dončića naredil veliko razliko, prvo četrtino so dobili s kar 36:18, ob polčasu pa je bilo 69:47, do konca pa te velike prednosti pa niso izpustili iz rok. Dominirali so v vseh elementih igre: prepričljivo so dobili skok, imeli so kar 11 asistenc več od nemočnega tekmeca. Ob Dončiću je v vrstah Dallasa blestel še Daniel Gafford, ki je dosegel 26 točk in pri tem zadel vseh 12 metov.

"Igramo dobro košarko. V ekipi je vrhunska kemija in vlada veliko zaupanje med igralci. V tem obdobju sezone želiš igrati čim boljšo košarko in predvsem zdaj želiš biti zdrav. Nismo še zadovoljni, saj verjamem, da je v igri še prostora za napredek. Upajmo, da je to le začetek neke poti, da bo ekipa še rasla in bo potovanje, ki je pred nami, čim daljše," je bil ob koncu tekme zadovoljen trener Jason Kidd.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike