pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
0 08.04.2024 00:53:02

Mati vseh dram v Dallasu! Po bledi predstavi epska vrnitev in podaljšek, v njem pa Dončić in ... (video)

Profimedia
Luka Dončić in njegovi soigralci so svojim navijačem pripravili triler za v anale. Dramo si je v poznem večernem (in ne nočnem) sporedu lahko ogledalo tudi večje število slovenskih ljubiteljev košarke.

Dallas – Houston 147:136 – po podaljšku
(27:42, 39:29, 32:35, 31:23)

Obračun Dallasa in vragolije Luke Dončića ob 21.30 v nedeljo zvečer. Je lahko kaj boljšega? A začetek in večji del tekme ni prinesel pravega užitka. Houston je bil namreč v Dallasu vseskozi v prednosti in kazalo je, da bo to ena tistih tekem, ki jo bo treba hitro potisniti v zgodovino.

Slaba igra v obrambi in brezkrvna predstava v napadu domači ekipi ni prinesla nič dobrega, le visok zaostanek – sredi prve četrtine že za 19 točk, v drugi (brez Dončića na parketu) celo za 22 točk.

Stvari so še pred velikim odmorom počasi začele prihajati na pravo mesto. Najzaslužnejša za vrnitev mavericksov sta bila kakopak Dončić in Kyrie Irving. Slednji je še posebej blestel v zadnji četrtini in v podaljšku, skupaj je dosegel 48 točk (največ v tej sezoni).

Dallas je na tekmi prvič povedel tri minute pred koncem rednega dela, prava drama pa je šele sledila. Osem sekund pred koncem so domačini zaostajali za tri točke. Center gostov Jabari Smith Jr. je zgrešil oba prosta meta, na drugi strani pa je Dončić pripravil met za tri točke Avstralcu Danteju Exumu, ki je ob zvoku sirene izsilil podaljšek.

doncic 2
Profimedia


V zadnjih dveh minutah do takrat izenačenega dodatka je Dallas vendarle zagospodaril na parketu in na koncu zmagal za enajst točk.

Slovenec, ki se je po bolečinah v desnem kolenu, zaradi česar je izpustil zadnjo tekmo (z Golden Statom), je na drugi strani v 45 minutah dosegel zanj običajnih 37 točk (met za dve točki 8:11, za tri 4:10 in izza črte prostih metov 9:9). Ob devetih skokih in 12 podajah je bil za en sam skok prekratek za trojni dvojček.

Pri gostih je bil najbolj učinkovit Dillon Brooks, ki je dosegel 29 točk (5:6 za tri).

Dallas, ki se je utrdil na petem mestu zahodne konference, ima do konca rednega dela sezone pred seboj še štiri srečanja – v noči na sredo v Charlottu, dan pozneje v Miamiju, v noči na soboto z Detroitom doma in v nedejo zvečer (ob 21.30) v Oklahoma Cityju.


• 'Norc'! Kako mu to uspeva? Luka Dončić še z enim neverjetnim metom navdušil občinstvo... (video)

Članki iz rubrike