stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
17 15.02.2024 05:37:45

Saj ni res, pa je: Dončićev Dallas je najbolj vroča ekipa v NBA, glejte, kaj jim uspeva! (video)

Profimedia
Še pred nekaj tedni je bil Dallas kot ladja, ki tone, zdaj pa ...

Ko je Dallas na zadnji tekmi kljub slab(š)i igri premagal Washington je postal ekipa z najdaljšim aktivnim nizom zmag v ligi NBA. Zmagali so namreč petkrat zapored, temu zavidanja vrednemu nizu pa so dodali še eno zmago, in sicer so premagali še San Antonio, rezultat je bil 116:93. Zdaj imajo tako kot Boston šest zaporednih zmag. 

Tudi tokrat je blestel dvojec Luka Dončić - Kyrie Irving, ki sta ob odsotnosti poškodb enega ali drugega dobila priložnost za skupno dokazovanje. In ko sta tako razpoložena, sta praktično nezaustavljiva. Tokrat sta skupaj dosegla 61 točk, kar je več kot polovica vseh točk celotne ekipe. 

Dončić je tokrat v statistiko dodal 27 točk, 9 skokov in 8 asistenc, Kyrie pa je bil najučinkovitejši košarkar na parketu s 34 točkami, 9 skoki in 7 asistencami. Na drugi strani je 26 točk dosegel Victor Wembanyama. Bolj kot zmaga nad letos res skromnim San Antoniom, ki jim ne pomaga niti čudežni deček, pa je tokrat navdušila Dallasova igra v obrambi, kjer je med drugim izstopal tudi novinec PJ Washington.

Dallas je tekmo začel nekoliko bolj zadržano, na drugi strani pa je izstopal Wembanyama in San Antonio je po prvi četrtini vodil z 32:25. Dallas je predvsem veliko grešil v napadu in pri metih za tri, Irving pa je bil največji dolžnik, saj ni uspel doseči niti ene točke. Se je pa zato za vse skupaj oddolžil v drugi četrtini, ko je resnično navduševal s svojimi akcijami, Dallas pa je prišel v vodstvo in četrtino dobil s kar 31:19.

To je bil začetek konca za San Antonio, saj je Dallas na krilih Dončića in Irvinga le še povečeval svojo prednost, skupaj sta poskrbela za pravi šov za gledalce. Za nagrado si je lahko Dončić na tej tekmi privoščil daljši počitek, na koncu je odigral le 31 minut, 2 minuti več je na parketu preživel Irving. S to zmago je Dallas skočil na sedmo mesto zahodne konference, kjer pa je zelo izenačeno, le malo lih loči vse tam do petega mesta. 

Zdaj bo v ligi NBA sledila daljša pavza, saj je na sporedu all-star vikend, naslednjo tekmo bo Dallas odigral šele 23. februarja, ko pa bo zelo vroče - čaka jih obračun v velikimi rivali Phoenixom. 

Značke: dallas, dončić, irving

Članki iz rubrike