stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
11 30.01.2024 05:57:29

Kakšna drama in razplet tekme v Dallasu! Za to, kar dela Dončić, pa ni besed (video)

Profimedia
Dallas nadaljuje svojo serijo tekem toplo-hladno. Po grenkem porazu je sledila zelo sladka zmaga nad Orlandom.

Po tem, ko je Dallas na začetku sezone svoje navijače navduševal s serijami zmag, z odličnimi predstavami in dolgo časa zelo visokim tretjim mestom na lestvici zahoda, v zadnjem obdobju igrajo po načelu toplo-hladno, njihovo mesto v končnici pa je ogroženo. Po tem, ko so zadnjo tekmo s Sacramentom izgubili, so zdaj prišli  do zmage nad Orlandom s 131:129, predvsem po zaslugi dobre igre v drugem polčasu. 

Junak večera je bil tudi tokrat Luka Dončić, ki si je po tekmi s Sacramentom nekoliko oddahnil in se spočil doma, ekipi iz Floride pa je v 43 minutah nasul 45 točk, dodal je še 15 asistenc in 9 skokov. Tokrat je bil izjemno razpoložen tudi Tim Hardaway Jr. s 36 točkami, 20 pa jih je dodal mladi center Dereck Lively. Pri Orlandu je bil najučinkovitejši Paulo Banchero s 36 točkami.

V prvem polčasu ni nič kazalo na zmago Dallasa, vse je kazalo na nov poraz Teksašanov. A ko se je v drugi polovici tekme ob Luki Dončiću razigral še Tim Hardaway Jr., se je začela prednost Orlanda (ta je bila na začetku drugega polčasa kar 16 točk) začela topiti. Dallas je poskrbel za delni izid 25:6 in prišel v vodstvo. Sledila je izjemno napeta in izenačena končnica, v kateri je Orlando 2 minuti pred koncem povedel za točko, a Dallas je hitro vrnil udarec z vodstvom 124:119. Orlando se ni predal, sledile so šahovske poteze v izvajanju prostih metov, pri katerih se Dončiću ni zatresla roka. Orlando je imel tri sekunde pred koncem svojo priložnost vsaj za podaljšek. Banchero je namerno zgrešil drugi prosti met, do žoge je prišel Wagner, a ni uspel zadeti.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike