sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
10 05.05.2023 17:30:55

Dlake pokonci! Beograd se je na sijajen način odzval na Dončićevo potezo po moriji v Srbiji!

Profimedia
Mesto Beograd se zahvaljuje Luki Dončiću za ganljivo gesto.

Poročali smo že o ganljivi gesti Luke Dončića, ki je na svojih družbenih omrežjih sporočil, da bo poravnal vse ostale stroške teh družin in plačal za pomoč ter svetovanje tistim, ki so tragedijo doživeli in preživeli.

"Zaradi tragedije in izgubljenih otroških nedolžnih življenj je moje srce zlomljeno. Moje misli so z družinami žrtev in s celotnim narodom. Moja fundacija bo ob tem hudem dogodku nudila podporo in pomoč družinam, učencem in učiteljem osnovne šole Vladislav Ribnikar. Beograd, podpiram te in stojim ob vseh vas skozi te težke čase. Skozi fundacijo iščem možnosti tako za takojšnjo kot za dolgoročno pomoč učencem, družinam in učiteljem, ki jih je prizadelo streljanje," je zapisal slovenski košarkarski as in še enkrat več pokazal, da ne gre le za vrhunskega športnika, temveč v prvi vrsti za Človeka. Z velikim Č.



Danes so se na njegovo potezo odzvali tudi v Beogradu. "Mesto Beograd se zahvaljuje Luki Dončiću za izrečeno sožalje in javni pobudi, da bi prevzel stroške pogreba umrlih učencev OŠ Vladislava Ribnikarja. Mesto je od trenutka, ko je župan javno napovedal, da bo družinam žrtev ponudil vsakršno pomoč, z njimi v neprestani komunikaciji, ena od prvih stvari, za katere so se dogovorili, pa je tudi kritje vseh stroškov in organizacija pogreba. Pristojne službe že urejajo organizacijske podrobnosti," so sporočili iz srbske prestolnice.

Čeprav bo stroške pogreba torej kril Beograd, ni nobenega dvoma, da bo tudi pomoč Luke Dončića več kot dobrodošla; njegova fundacija bo podporo družinam tragično preminulih nudila na drugačne načine.

Članki iz rubrike