sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

STA
STA
1 30.04.2023 07:39:44

Uf, kakšen začetek Čančarjevega Denverja v boju za finale, Slovenec pa ... (video)

Profimedia
Ekipa Denver Nuggets je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Phoenix Suns s 125:107 in v polfinalu zahodnega dela lige povedla z 1:0 v zmagah.

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar je v dresu zmagovitih gostiteljev igral tri minute, zgrešil vse tri mete iz igre ter ujel eno žogo.

S 34 točkami je bil Jamal Murray prvi strelec tekme, Srb Nikola Jokić je za zmagovalce dodal 24 točk, 19 skokov in pet podaj ter napovedal možnost, da bi bil lahko še tretjič v nizu izbran za najkoristnejšega igralca lige (MVP). Šesterica domačih igralcev je v statistiko vpisala dvomestno število točk, Denver je dvoboj je v trojkah dobil s 16:7, skok pa s 49:38. Na drugi strani je bil v napadu najboljši zvezdnik Kevin Durant z 29 točkami, imel je še 14 skokov.

Phoenix je sicer odločno začel dvoboj in imel 66,7 odstotni met v prvi četrtini, v kateri je bilo 14 sprememb v vodstvu. Točka prednosti za goste pa je spodbudila domače, drugo četrtino so dobili s 37:19 in ob polčasu je bilo tako 68:51. Denver je v drugem delu odgovoril na vsako spremembo v igri tekmecev in dokaj gladko zmagal, saj prednost ni nikoli padla pod deset točk.

Tako je Phoenix že pet minut pred koncem dvignil belo zastavo in na klop potegnil vse zvezdnike. Podobno je bilo kmalu nato v domači zasedbi. Jokića je dobre tri minute pred koncem zamenjal Čančar in dobil redko priložnost za igro v tej končnici.

Poleg Duranta je bil v napadu sonc s 27 točkami uspešen tudi David Booker. Druga tekma bo v noči na torek po slovenskem času prav tako v Denverju. 

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike