sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
0 24.02.2023 06:31:10

To lahko le Luka! Dončić iz Mehike 'naravnost na parket', Dallas tega še ni doživel! (video)

Profimedia
Dallas je prekinil niz treh zaporednih porazov in visoko premagal San Antonio Spurs.

Čeprav so navijači Dallasa z navdušenjem pozdravili prihod Kyrieja Irvinga, pa naveza z Luko Dončićem na prvih medsebojnih tekmah še ni delovala tako, kot bi si vsi želeli. Že res, da sta oba igrala odlično, da sta ustvarila kar nekaj izjemnih akcij, a enostavno v ključnih trenutkih ni bilo jasno, kdo bo prevzel odgovornost. 

San Antonio, ki ima letos mlado zasedbo, je bil pravšnji prvi nasprotnik po krajšem premoru, ki ga je Luka Dončić preživel v Mehiki. Dallas je namreč pokazal, kako dobro lahko ta ekipa igra z dvema zvezdnikoma v prvi peterki, za pravo presenečenje pa je poskrbel še en novinec v ekipi Justin Holiday, ki je dosegel kar 15 točk. 

Dallas je imel vse vajeti igre v svojih rokah, skupno pa je dosegel kar 142 točk, kar je največ v letošnji sezoni, na drugi strani so Spursi dosegli 26 manj (142:116). Luka Dončić je igral dobrih 30 minut, na koncu tretje četrtine se je preselil na klop, ob visoki razliki pa ga Jason Kidd v zadnji četrtini sploh ni več pošiljal v igro. Slovenski zvezdnik je tekmo končal kot najboljši strelec z 28 točkami, 10 asistencami in 7 skoki, Irving pa je dodal 23 točk. 

Za Dallas je bila to prva v nizu kar šestih zaporednih domačih tekem. V nedeljo sledi prava poslastica tudi v prijaznih urah za slovenske ljubitelje košarke. V Dallasu bo namreč ob 21.30 gostoval LeBron James z Los Angeles Lakers. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike