zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 06.05.2022 12:15:16

VAV!! Novo PRIZNANJE za Dončića! Slovenec med kandidati za PRESTIŽNO NAGRADO! (foto)

Profimedia
Luka Dončić navdušuje na vsakem košarksarskem igrišču, na katerega stopi.

Čisto nič drugače ni zunaj dvoran, kjer se je Luka že velikokrat izkazal tudi v drugačni luči in tega v ZDA niso spregledali.

Ni skrivnost, da Luka rad tudi deli svoje premoženje in marsikomu pomaga. Večinoma gre za pomoč otrokom, sodeluje tudi v fundaciji Make a Wish, ki bolnim otrokom omogoča srečanje z njihovimi idoli. Redkokdaj zavrne prošnjo za avtogram, fotografijo ali samo za stisk roke.

Spomnimo se, da je pred meseci s svojimi izdelki obdaril tudi vse otroke na Pediatrični kliniki v Ljubljani, tudi v Dallasu je otrokom delil pakete z darili, v svojem rojstnem mestu je poskrbel za prenovo dveh košarkarskih igrišč v okolju, kjer je odraščal.

Zaradi vsega tega se je uvrstil med deset finalistov za nagrado Community Assist Award. To vodstvo lige NBA podeli igralcu, ki se je izkazal z dobrodelnimi dejanji in ki je tako močno vplival na svojo skupnost.

Zmagovalca bo sicer izbrala posebna žirija lige, a pozor, pomembno vlogo pri tem imajo tudi glasovi, oddani na Twitterju. Tako Luki do nagrade lahko pomagate z uporabo ključnika #NBACommunityAssist in #LukaDoncic ali z retvitom objav, ki ta ključnika vsebujejo.

Zmagovalec bo ob nagradi nato tudi izbral dobrodelno organizacijo, v njegovem imenu pa bo NBA tej donirala 75 tisoč dolarjev.

Za naziv največjega dobrodelneža lige NBA se sicer potegujejo še: Bismack Biyombo (Phoenix), Robert Covington (Los Angeles Clippers), Tobias Harris (Philadelphia), Jarren Jackson jr. (Memphis), Brook Lopez (Milwaukee), Gary Peyton II (Golden State), Ricky Rubio (Indiana), Karl-Anthony Towns (Minnesota) in Trae Young (Atlanta).

Članki iz rubrike