IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

ku
ku
0 07.06.2021 05:01:40

Prizor, ki lomi srca! Neverjetno, na kakšen način se je poslovil Luka DONČIĆ, saj to ne more biti res! (video)

Ekipa Dallasa je na sedmi tekmi morala priznati premoč Los Angeles Clippersom, za Luko Dončića je tako konec sezone v ligi NBA.

Tekma v Los Angelesu se je končala po željah domačih navijačev v dvorani Staples Center, Clippersi so namreč na koncu slavili s 125:111. Dallasu ni pomagal niti neverjetni Luka Dončić, ki je zbral 46 točk, 14 podaj in sedem skokov. Ljubljančan je bil daleč najboljši igralec že v prvi polovici tekme. Z metom iz igre 10:14, štirimi trojkami, sedmimi podajami, tremi skoki in z neverjetnimi 29 točkami je v prvem delu gospodaril pod obročema dvorane v Los Angelesu. A težava Dallasa je bila, kot že tolikokrat v letošnji sezoni, da Dončić enostavno ni imel dovolj velike podpore soigralcev s klop, nihče razen slovenskega zvezdnika namreč ni dosegel več kot 20 točk. 

Dallas je prav po Dončićevi zaslugi dobil prvo četrtino bitke za nadaljevanje končnice s 38:35. Los Angeles si je v drugi četrtini z agresivnejšo igro priboril prednost ter dobil četrtino. Ob polčasu bitke za napredovanje v končnici je bilo 70:62 za domačo zasedbo. Na začetku drugega dela tekme se je nadaljeval srditi boj, v katerem so bili uspešnejši domači košarkarji, ki so se odlepili od izzivalcev ter po tretji četrtini vodili z razliko 15 točk (100:85).



Pred Dallasom je bila misija nemogoče, kako zmanjšati zaostanek, Clippers pa so bili v boju za preživetje v končnici uspešnejši. Dallas je odlično začel letošnjo končnico z dvema zmagama v gosteh v Staples Centru. A so košarkarji Clippers nadoknadili zaostanek in teksaško zasedbo Mavericks z izidom 4:3 v zmagah poslali na predčasne počitnice. Clippers se bodo v polfinalu zahodne konference v igri na štiri zmage pomerili z Utah Jazz.

Znani so vsi štirje pari konferenčnih polfinalov. V polfinalu vzhodne konference se borijo ekipe Philadelphia in Atlanta ter Milwaukee in Brooklyn, na zahodu pa sta polfinalna para Utah - LA Clippers in Denver Vlatka Čančarja proti Phoenixu, ki je izločil aktualne prvake Los Angeles Lakers z LeBronom Jamesom.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike