mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 21.01.2021 07:03:45

To se DONČIĆU skoraj nikoli ne ZGODI! Je to napoved povsem drugačne igre DALLASA?! (video)

Profimedia
Dallas je prekinil niz treh porazov in Indiano ugnal s 124:112.

Za Dončićem sicer ni bila najboljša strelska noč, saj je zadel le pet od 15 metov. Indiana je na slovenskega organizatorja igre ves čas pritiskala s podvajanjem in agresivno obrambo, s čimer je preprečevala, da bi imel žogo ves čas v svojih rokah.

Vseeno je 21-letni Ljubljančan iz zahtevnih položajev večkrat našel svoje soigralce, ki so izkoriščali prostor na parketu, in se ustavil pri 12 podajah. Dodal je še 12 skokov in prišel do 30. trojnega dvojčka v karieri ter petega v sezoni. Pet jih ima v tem tekmovalnem obdobju tudi Nikola Jokić z Denver Nuggets.

Dvoboj je Dallas, ki je po 14 tekmah s sedmimi zmagami deseti v zahodni konferenci, sicer začel zelo dobro in v prvi četrtini vodil že za 15 točk, Indiana pa je na krilih Malcolma Brogdona (26 točk) in Domantasa Sabonisa (25 točk, 10 skokov) zaostanek do polčasa zmanjšala na samo dve točki.

V nadaljevanju sta bila tekmeca izenačena, v zadnji četrtini pa so Telički znova prevzeli pobudo in povsem omejili domače košarkarje. Najboljši strelec tekme je bil Latvijec Kristaps Porzingis s 27 točkami, dodal je še 13 skokov, več točk od Dončića, ki je bil šele peti strelec Dallasa, so dosegli še Burke (22), Brunson in Hardaway (po 19). 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike