zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 06.06.2020 14:03:37

Združenje igralcev podprlo načrt za nadaljevanje lige NBA

Reuters
Združenje igralcev severnoameriške košarkarske lige NBA je podprlo scenarij za nadaljevanje prvenstva, v katerem bo nastopilo 22 ekip. Liga NBA se bo po koronavirusnem premoru predvidoma nadaljevala 31. julija v Orlandu v športnem kompleksu Wide World of Sports, ki je v lasti ESPN.

Med 22 moštvi, ki bodo nadaljevala sezono, je 13 ekip iz zahodne konference in devet iz vzhodne. Med njimi so tudi vsa moštva slovenskih igralcev onkraj luže.

Ob prekinitvi sezone 12. marca je na vzhodu Goran Dragić z Miami Heat zasedal četrto mesto, na zahodu pa so bili Dallas Mavericks Luke Dončića na sedmem mestu, medtem ko je bil Vlatko Čančar z Denver Nuggets tretji.


Lastniki 30 ekip so že v četrtek z glasovanjem podprli načrt. Zdaj je scenarij podprlo tudi združenje igralcev NBPA, katerega predsednik je Chris Paul, a dodalo, da se je o nekaterih podrobnostih še treba dogovoriti.

Združenje NBPA želi omejiti "mehurček igralcev", ki bodo nadaljevali sezono, na 1600, z možnostjo, da se igralcem po prvem krogu končnice pridružijo tudi družine.

Načrt je, da bi se vse ekipe 7. julija preselile v Orlando in bile v karanteni do nadaljevanja oziroma konca sezone, dnevno pa bi igralce tudi testirali na novi koronavirus.

Značke: nba, košarka, koronavirus

Članki iz rubrike