palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
4 05.03.2020 07:05:05

Pravi 'NOREC' z drugega planeta! Luka DONČIĆ kljub poškodbi PISAL ZGODOVINO, to je neverjetno! (video)

Reuters
Slovenski košarkarski as Luka Dončić je odločilno prispeval k zmagi Dallas Mavericks po podaljšku proti New Orleans Pelicans s 127:123 v severnoameriški ligi NBA. S tem je dobil sploh prvi obračun proti številki ena letošnjega nabora Zionu Williamsonu.

Enaindvajsetletni Dončić je Dallas v podaljšku popeljal do zmage na prvem medsebojnem obračunu najbolj opevanih mladih košarkarjev v zadnjih letih. Zion Williamson se je sicer izkazal z 21 točkami, Dončić pa se je na koncu smejal zadnji, čeprav je v rednem delu obračuna večkrat v bolečinah pogledoval proti poškodovanemu levemu palcu, zaradi česar ni veliko zaključeval pod košem. Zgrešil je tudi lahko polaganje in izgubil veliko žog (7).

V podaljšku pa je prevzel odgovornost in dosegel sedem točk, prispeval pa je še pomembno podajo Latvijcu Kristapsu Porzingisu za zabijanje ter odločilni skok v napadu, s katerim so nato po zadetih prostih metih mirno prišli do 38. zmage v sezoni. Dončić je v 41 minutah dosegel 30 točk ob 17 skokih in 10 podajah. S tem je še 14. v sezoni prišel do trojnega dvojčka.


Z 22. v karieri pa je presegel rekord Jasona Kidda v dresu teličkov. Dončić je za to potreboval vsega 122 tekem. Obenem je postal šele peti košarkar v zgodovini, ki je v eni sezoni dosegel najmanj deset trojnih dvojčkov z najmanj 30 točkami. To je pred njim uspelo le Oscarju Robertsonu, Michaelu Jordanu, Russellu Westbrooku in Jamesu Hardnu.

Dallas (38-25) je z zmago še vedno sedmi v zahodni konferenci, saj so do zmage s 114:107 v gosteh proti Detroitu prišli tudi košarkarji Oklahome (38-24), v boju za prednost domačega parketa v končnici pa moštva ločijo zgolj malenkosti, saj ima četrti Houston (39-21) zgolj zmago več.

Članki iz rubrike