IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
1 28.02.2020 09:23:14

Goran Dragić brez dlake na jeziku o DONČIĆEVI vlogi v reprezentanci: Moral bo imeti AVTORITETO, drugače ...

Profimedia
Goran Dragić je mesto prvega moža v reprezentanci prepustil Luki Dončiću.

V zadnjih dneh in tednih je bilo veliko povedanega in napisanega o krizi, v kateri se je znašla slovenska košarkarska reprezentanca po osvojenem naslovu evropskih prvakov. V tem trenutku se zdi leto 2017 tako zelo daleč, a pred izbrano vrsto je nov velik izziv: junijske kvalifikacije za olimpijske igre, v katerih bo (če ne bo kakšne poškodbe) zaigral tudi Luka Dončić. 

Kapetan reprezentance na Eurobasketu Goran Dragić je brez dlake na jeziku spregovoril o tem, kakšna mora biti vloga Luke Dončića v tej izbrani vrsti. "On mora biti vodja, on mora biti lider. Drugače ne more biti. Videli pa bomo, kako se bo na to odzvala ekipa in kako bo on prenašal vse, kar ga čaka," je med drugim povedal v velikem intervjuju novinarskemu kolegu iz tiskane Ekipe Andreju Miljkoviću .

Na vprašanje, ali ima Dončić dovolj avtoritete, da pri 21 letih nekoga nekam pošlje, če bo treba, pa je odgovoril: "Mora jo imeti. Človek igra na MVP-ravni v ligi NBA, o čem se mi pogovarjamo. Luka Dončić je eden najboljših košarkarjev na svetu in mora imeti to možnost, to pravico. Edina možnost je, da se postavi kot absolutni vodja in da mu vsi sledijo. Drugo vprašanje pa seveda je, ali bo to tudi dejansko naredil v tolikšni meri in na tak način, kot bo treba. Pri tem mora tudi vedeti, da gre za zelo stresne in utrujajoče stvari. Hkrati moraš biti produktiven na igrišču, v napadu, v obrambi, opraviti vse obveznosti, potem pa potrebuješ še ogromno energije za vse to, o čemer se pogovarjamo. Zelo dobro vem, o čem govorim – spomnite se, kako izmučen sem bil na koncu evropskega prvenstva. Samo upam lahko, da mu bodo v ekipi prišli naproti in da mu bo kdo priskočil na pomoč."

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z GORANOM DRAGIĆEM O LUKI DONČIĆU, REPREZENTANCI, ILKI ŠTUHEC ... SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN ALI NATRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike