nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
1 24.01.2020 09:18:38

Takšnega DONČIĆA še nismo poznali! Po tekmi se je povsem RAZNEŽIL in priznal: Kot majhen fantek sem ...

Reuters
Luka Dončić je postal prvi slovenski košarkar, ki bo na tekmi zvezd zaigral v prvi peterki.

Slovenija bo imela po letu 2018, ko je tam na povabilo sekretarja lige zaigral Goran Dragić, spet svojega predstavnika na košarkarski tekmi zvezd, in to kar v prvi peterki. Luka Dončić je to, da bo del velikega spektakla v Chicagu, izvedel pred tekmo s Portlandom, ki jo je Dallas na gostovanju tudi dobil s 133:125.

Po tekmi pa je bil slovenski košarkarski zvezdnik zelo čustven, v bistvu ga takšnega še nismo poznali: "Nisem si mislil, da se mi bo to kdaj zgodilo, preplavila so me čustva, kot majhen fantek sem sanjal samo o tem, da bi igral v ligi NBA, zdaj pa bom na tekmi zvezd," je po tekmi povedal Dončić.

Javil se je tudi v telefonskem pogovoru za nba.com: "Hvala za čestitke. Bilo je neverjetno slišati moje ime med najboljšimi za All-Star. Vsa ta leta sem se doma v Evropi zbujal ob treh, štirih zjutraj, da sem lahko gledal tekmo zvezd, zdaj bom pa na njej sodeloval. Zelo sem vesel tega," je dejal 20-letni slovenski zvezdnik.

Na vprašanje Shaquilla O'Neala, če je bil tako kot on ob svojem debiju v ligi NBA tudi Dončić kaj živčen pred igranjem v najmočnejši ligi na svetu, če se je koga bal, je odločno odvrnil, da ne. "Mislim ... nikogar se nisem bal. Na koncu dneva je vse le košarka. A priznam, na prvih nekaj tekmah sem bil malo živčen, kako bom prenesel svojo igro tudi v ligo NBA, ampak mislim, da mi je dobro uspelo. Zdaj moram le še naprej delati, delati in ves čas napredovati," je dejal Dončić, lani novinec leta v NBA, letos pa že član prve peterke tekme zvezd.

Članki iz rubrike