reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
5 19.11.2019 11:00:15

Bo zaslužil MILIJARDO?! Dončić do rekorda v NOVI OBUTVI, Američani govorijo o novi pogodbi!

Reuters
Luki Dončiću se očitno nasmiha ena najvišjih sponzorskih pogodb v zgodovini ameriškega podjetja za športno opremo.

Za Luko Dončićem je še en sijajen večer. Pravzaprav zgodovinski večer, saj je postavil nov rekord po številu doseženih točk na eni tekmi v ligi NBA in prvič presegel mejo 40 točk. Na tekmi proti San Antoniu jih je dosegel 42, poleg tega pa je vknjižil še 12 podaj in 11 skokov, s čimer je postal celo drugi košarkar v zgodovini najmočnejše košarkarske lige na svetu, ki je pri svojih 20 letih zabeležil trojnega dvojčka z vsaj 40 doseženimi točkami.

Vse to pa mu je očitno uspelo z novo obutvijo. Slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa je namreč do zdaj igral v športnih čevljih proizvajalca Nike, tokrat pa je prvič zaigral v obutvi ameriškega proizvajalca športne opreme Under Armourja. Podjetje, ki je začelo obratovati pred 23 leti, se je na ameriškem trgu že dodobra uveljavilo, počasi mu to uspeva tudi v Evropi. Morda pa so v Dončiću videli idealno priložnost za veliki preboj na evropski trg, v javnosti pa so se po tekmi v Dallasu že pojavili namigi, da naj bi Američani Slovencu pripravljali megalomansko pogodbo.

Dončić ima pri izbiri sponzorja za obutev v tem trenutku zagotovo sladke skrbi, po nekaterih trditvah pa je najbližje podpisu pogodbe z Under Armourjem. V pripravi naj bi bila celo večletna pogodba, s katero bi lahko zaslužil celo milijardo dolarjev!

Do zdaj je peščica atletov podpisala podobno pogodbo, med njimi so Cristiano Ronaldo, LeBron James in Michael Jordan. Vsi so pogodbeno vezani z Nikejem, upokojeni košarkarski velikan pa odlično služi na račun svoje linije športnih izdelkov, ki nosijo njegov logotip in ime. Na leto naj bi s tega naslova v žep pospravil kar 124 milijonov dolarjev, medtem ko bosta Ronaldo in James od Nikeja v naslednji desetletjih zaslužila okoli 30 milijonov na leto. V podobni smeri razmišljajo pri Under Armourju, vse bolj vroči Dončić bo očitno kokoš, ki bo nosila zlata jajca.

Članki iz rubrike