pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 18.11.2019 08:21:43

Neverjetno, a še kako resnično: Luka Dončić še zmeraj prvi na lestvici, tik za njim pa veliki James!

Reuters
Kdo bo prehitel Luko Dončića?

Moštvo Los Angeles Lakers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA za četrto zaporedno zmago premagalo Atlanto Hawks s 122:101. Prvi zvezdnik Jezernikov LeBron James je bil s 33 točkami, 12 podajami in sedmimi skoki prvi igralec tekme. Golden State je izgubil sedmič po vrsti, mero mu je odvzel New Orleans, ki je slavil s 108:100.

James in druščina so v Staples Centru navdušili nekdanjega velikega zvezdnika Lakers Kobeja Bryanta. Domači igralci so ključno razliko naredili v uvodnih devetih minutah, ko so si priigrali 25 točk prednosti, James pa je v tem času dosegel 12 točk.

Pri Atlanti je bil najbolj razpoložen Trae Young, ki je dosegel 31 točk, sedem podaj, tri skoke in dve ukradeni žogi.

Golden State v tej sezoni nikakor ne najde igre, s katero je navduševal v preteklosti, in je daleč od mest, ki jih je bil vajen. New Orleans je slavil s 108:100 in zmagal šele četrtič v sezoni. Bojevniki ostajajo pri dveh zmagah, imajo pa 12 porazov, kar jih uvršča na zadnje mesto lige NBA.



Boston je po desetih zmagah v nizu klonil proti Sacramentu z 99:100. Najbolj zaslužen za zmago je bil Buddy Hield s 35 točkami. Richaun Holmes je 13,3 sekunde pred zadnjim zvokom sirene zadel dva prosta meta za prednost Sacramenta s 100:99, ob izteku igralnega časa pa je met za zmago zapravil Marcus Smart.

Philadelphia je s 114:95 premagala Cleveland, Denver je bil s 131:114 boljši od Memphisa, Orlando s 125:121 od Washingtona.

Dončić še zmeraj na vrhu lestvice po številu trojnih dvojčkov
Slovenec Luka Dončić bo igral v noči na torek po slovenskem času. Njegov Dallas bo gostil San Antonio. Vroči slovenski zvezdnik je po številnih statističnih podatkih pri vrhu lige NBA, v samem vrhu pa je po številu trojnih dvojčkov v letošnji sezoni. Doseči dvomestno število točk, skokov in podaj na eni tekmi ni mačji kašelj, Dončiću je v letošnji sezoni to uspelo že petkrat. Tik za njim je s štirimi trojnimi dvojčki James, ki je bil danes ponoči nevarno blizu, a so mu zmanjkali trije skoki. Naslednja na lestvici sta Nikola Jokić in Russell Westbrook s po dvema trojnima dvojčkoma, nato sledijo trije košarkarji s po enim. Skupno jih je bilo letos doseženih 16, kar pomeni, da jih je skoraj tretjino prispeval slovenski zvezdnik iz vrst Dallasa.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike