901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
2 07.11.2019 05:36:53

Kakšna DRAMA! Luka DONČIĆ je zrežiral PREOBRAT, nato pa trepetal do zadnjega META, do zadnje STOTINKE (video)

Reuters
Košarkarji Dallasa so po pravi drami prišli do domače zmage nad Orlandom, tekma se je končala s 107:106.

Košarkarji Dallasa so na začetku sezone pokazali, da mislijo še kako resno pri napovedih o uvrstitvi v končnico. Res je, da je šele začetek sezone in da je pred nami še na desetine tekem, kjer lahko gre marsikaj ali vse narobe, toda Dallas je postal tihi favorit za uvrstitev med osem najboljših ekip konference. 

Na prvih sedmih tekmah je petkrat zmagal in občutil grenkobo poraza na dveh tekmah, ki pa bi se kaj hitro lahko obrnile drugače. Tokrat so Telički v domači dvorani gostili Orlando Magic, ki so katastrofalno začeli sezono, v središču pozornosti pa je bil tudi tokrat Luka Dončić.

Kako tudi ne: Slovenec je na zadnjih dveh tekmah dosegel trojni dvojček in prišel do neverjetnih številk. Tokrat te statistike ni ponovil. Tekmo je končal s 27 točkami, 7 skoki in 7 asistencami, kar 21 točk pa je Slovenec dosegel v drugem polčasu. 

V primerjavi z zadnjima dvema tekmama je slovenski zvezdnik tekmo začel bolj zadržano, Orlando pa je na gostovanju držal vodstvo v svojih rokah. Še tri minute pred koncem polčasa je vodil za 9 točk, zaostanek pa je Dallas zmanjšal predvsem po zaslugi izkušenega J. J. Baree, ki je po hudi poškodbi ahilove tetive zaigral prvič letos. Ob polčasu je Orlando vodil s 56:54.

V drugem polčasu je Orlando vodil tudi že za 11 točk, a se je v zadnji četrtini razigral tudi Dončić, ki je poskrbel za preobrat. Končnica je bila namreč zelo vroča in izenačena. Pred zadnjimi petimi minutami sta bili ekipi izenačeni (98:98). Najprej je Dončić podal za trojko Finneyja-Smitha, nato pa s prodorom pod koš poskrbel za vodstvo s 107:102. A gostje se niso predali. V ključnih trenutkih, ko je Orlando po neučinkovitosti Dallasa lovil vodstvo, je dvakrat osebno napako storil Aaron Gordtodaon,  Dallas ni izkorstil za višje vodstvo. Tako je Dončić trepetal do zadnje sekunde, ko je imel met za zmago Nikola Vučević, ampak je žoga zadela obroč in zmaga je ostala doma.

Članki iz rubrike