Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 12.12.2018 18:14:52

Eden NAJUGLEDNEJŠIH na svetu, ki skoraj NIKOLI ne piše o košarki, Dončiću postavil SPOMENIK!

Luka Dončić
Reuters
Če napišejo oni, bo pa že držalo.

Če bi morali izbirat najuglednejši in najbolj kredibilen medij na svetu, bi bil britanski The Guardian brez kančka dvoma pri vrhu. Športno uredništvo tega časopisa in spletnega portala sicer pokriva celoten šport, a kot se za Anglijo spodobi, je velik poudarek na nogometu. Članki o košarki pa so na njihovih kanalih precej redka tematika.

Sploh poglobljeni, tehtni, analitični. Ampak Luka Dončić je ta ugledni medij prisilil v precedens. Slovenski čudežni deček je Angleže, ki jih košarka sicer ne zanima kaj dosti, navdušil do te mere, da so mu postavili pravi spomenik.

Tematika je sicer bila ’novinci v ligi NBA v letu 2019’, toda glavni junak tega članka je bil le eden. Luka Dončić.

Že naslov stvaritve uglednega novinarja Devina Gordona je zgovoren. »Genialnost Luke Dončića je je odlično generacijo naredila videti povprečno.« Pod ta naslov pa je navrženih kup utemeljenih hvalospevov.

Naštejmo jih le nekaj: Bagley deluje kot brca v temo. Ampak ni. Pa vendar je zaradi Dončića njegov izbor napaka. Podobno kot Houston verjetno ni nikoli obžaloval, da je vzel Hakeema Olajuwona pred Michaelom Jordanom, tudi Phoenix verjetno ne bo obžaloval, da je vzel Aytona pred Dončićem (čeprav bi moral). Trae Young je ravno prav dober, da si v Atlanti govorijo, da menjava z Dončićem ni bila katastrofalna napaka (čeprav je bila) …

Pohval na račun Luke Dončića pa je še veliko več. Ker verjamemo, da angleščina za vas ne bo problem, vam celotno Guardianovo mojstrovino ponujamo na tej povezavi. Ne nazadnje vse te veličastne besede v originalu zvenijo še toliko bolje.

Članki iz rubrike