901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 18.11.2018 05:22:53

PRVAKI NA KOLENIH! Sijajni Luka Dončić hladen kot špriCAR pokopal Golden State (video)

twitter
Luka Dončić je bil odločilni faktor ob pomembni zmagi proti Golden Statu.

Devetnajstletni mladenič je znova dokazal, da spada na veliko sceno. V Dallasu so njegovi Telički namreč gostili aktualne prvake iz Oaklanda in jih po napeti in tesni končnici s pomočjo Luke Dončića spravili na kolena.

Dallas je na koncu vknjižil sedmo zmago v sezoni (7-8), od tega četrto zaporedno. V domači dvorani so slavili s 112:109, potem ko so obrnili sedem točk zaostanka v zadnji četrtini.

Dončić je bil znova eden odločilnih faktorjev, da so bili košarkarji Dallasa blizu aktualnim prvakom, v končnici pa je prikazal vse izkušnje, ki si jih je nabral v Evropi, ko je kraljeval v odločilnih trenutkih tekem. Ves čas so ga v obrambi pokrivali Andre Iguodala, Kevin Durant in Klay Thompson, pa se je 19-letnik dokopal celo do 24 točk.

Dve pomembni je dosegel za vodstvo 109:108 minuto pred koncem, v zadnjih sekundah pa je zbral še dva skoka in zadel odločilna prosta meta za vodstvo s 112:108, s katerima je Dallas strl odpor Golden Stata.

Dončić je iz igre metal 9/20, od tega 2/8 za tri, zadel pa je vse štiri proste mete. Ob tem je zbral še devet skokov in dodal štiri asistence. Bil je najboljši strelec svoje ekipe, Harrison Barnes je dodal 23 točk ob osmih skokih. Pri gostih je bil najučinkovitejši Kevin Durant z 32. točkami, a je zgrešil med za vodstvo pri izidu 109:108 za domačine. Klay Thompson je dodal 22 točk, medtem ko zaradi poškodbe palca ni zaigral Draymond Green, Curry pa se že tako dlje časa bori s poškodbo prepone.

Dallas je s sedmo zmago vse bližje mestom, ki vodijo v končnico, naslednji njihov obračun pa bo proti Memphisu v gosteh v noči iz ponedeljka na torek.

Vse vrhunce tako Lukove kot predstave moštva pa si lahko ogledate v posnetkih. 

Članki iz rubrike