zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ku
ku
1 07.11.2018 06:59:39

Proti Čarovnikom je ČARAL SAMO LUKA! Poškodovani Dončić s SANJSKO PREDSTAVO uničil tekmece (video)

twitter
"Luuuuuuuka", se je slišalo povezovalca v dvorani, ko je Dončić rešetal mrežico tekmecev ob pomembni zmagi Mavericksov.

Slednji so bili pod velikim pritiskom po šestih zaporednih porazih in razmerjem zmag 2-7. Zato je tekma proti letos (presenetljivo) skromnim Čarovnikom iz prestolnice prišla kot naročena. Tudi slednji so sezono začeli z dvema zmagama in sedmimi porazi, v Dallasu pa so dodali še osmega. 

Glavni razlog, da je temu tako pa nihče drug kot Luka Dončić. Potem ko je bilo v dneh premora za moštvo Dallasa pravzaprav vprašljivo, ali bo 19-letnik sploh zaigral, je po dveh dneh treningov trener Rick Carlisle potrdil, da bo 'rookie' zaigral. Ljubljančan je sam dejal, da še ni 100-odstotno pripravljen, a da ne misli izpuščati tekem.

In po prikazanem v 33 minutah na parketu je jasno, zakaj si sloviti trener ne predstavlja moštva brez Dončića. Slednji je sicer zgrešil prve tri mete, a je nato vroč kot le kaj, do polčasa zadeval čisto vse. S trojko pol sekunde pred iztekom časa pa je najbrž zabil zadnji žebelj v krsto Wizardsov iz Washingtona za 70:49. V prvem delu je bil mladenič predvsem izjemen v obrambi, kjer je nekajkrat povsem ustavil Johna Walla in Otta Porterja mlajšega. 

doncic2
twitter

V drugem polčasu je Dončić prekinil sušo svojega moštva, ki ni zadelo štiri minute in pol, nato pa je nadaljeval v slogu prvega polčasa. Zmaga Dallasa kljub izjemno slabi tretji četrtini ni bila ogrožena, ob tretjem uspehu v sezoni pa je na 10. tekmi v karieri v ligi NBA Dončić dosegel 23 točk in prispeval še 6 skokov in 3 asistence ob ukradeni žogi. V statistiko je vpisal še štiri izgubljene žoge, iz igre pa je metal 9/16 (2/7 za tri, 3/3  prosti meti), kar je bilo dovolj za zmago 119:100. 

Na nov nastop Dončića pa ne bo treba čakati dolgo, saj se bo mladenič z Dallasom napotil v Salt Lake City, kjer ga že iz danes na jutri ob treh ponoči čaka nov obračun. Tokrat proti precej boljšim Utah Jazz. V dresu Miamija pa bo proti San Antoniu igral tudi Goran Dragić. 

--------------------------------------------

Izidi:
Charlotte Hornets - Atlanta Hawks         113:102
Dallas Mavericks - Washington Wizards     119:100
(Luka Dončić: 23 točk, 6 skokov, 3 asistence v 33 min. za Dallas)
Phoenix Suns - Brooklyn Nets               82:104
Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks  118:103
Značke: dončić, dallas, nba

Članki iz rubrike