Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 14.01.2018 19:18:07

PREPELIČ VRHUNSKO ZAČEL LETO 2018! Poglejte te številke, ki veselijo Rada Trifunovića in Pabla Lasa

Klemen Prepelič, ki je bil skriti adut slovenske izbrane vrsti med pohodom na evropski vrh, je v tej sezoni član francoskega Levalloisa. V zadnjih dneh je spet v ospredju.

Dobre igre so Bistričana pripeljale celo do vrat velikega Reala, ki je potrdil zanimanje, do sklenitve sodelovanja pa utegne priti po koncu sezone. Medtem Prepelič nosi dres moštva iz pariškega predmestja in skupaj s soigralci, med katerimi je tudi dolgoletni francoski reprezentant Boris Diaw, po izpadu iz evropskega pokala vso moč usmerja v domače prvenstvo. Predvsem pa s svojimi odličnimi igrami navdušuje tudi strokovno vodstvo Reala z glavnim trenerjem Pablom Lasom.

V tem koledarskem letu je Levallois na obeh tekmah zmagal, slovenski branilec pa je bil obakrat najboljši posameznik na igrišču in s tem razveselil selektorja Rada Trifunovića, ki že pogleduje k februarskemu kvalifikacijskemu oknu. Slovenci bodo 23. 2. gostovali v Črni gori, tri dni pozneje pa še v Belorusiji.


Prepelič je tik pred novim letom nastopil tudi na tekmi vseh zvezd, bil je član ekipe tujcev, ki se je pomerila s selekcijo francoskih izbrancev iz lige.

Ampak takratna zadržanost Slovenca, ki je dosegel le pet točk, je bila le zatišje pred burjo. Po novem letu je najprej zablestel s 24 točkami in petimi zadetimi trojkami ob zmagi nad Asvelom, včeraj pa je ponovil dobro igro še na tekmi z Nanterrejem (96:91). Klemen je bil štirikrat uspšen izza črte, ki označuje met za tri točke, 22 točkam pa je dodal še sedem podaj.

Prepelič je sicer na lestvici najboljših strelcev francoskega prvenstva s povprečjem 18,2 na drugem mestu.

Članki iz rubrike