Mobilna verzija
ku
ku

Tega zagotovo niste vedeli: Kokoškov je bil prvi, ki je Dragiću pomagal ob prihodu v ligo NBA! In še precej več ...

Goran Dragić in nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.
Profimedia

Goran Dragić je za ameriške medije spregovoril tudi o nekdanjemu slovenskemu selektorju Igorju Kokoškovu.

Goran Dragić je leta 2008 prišel v ligo NBA in se pridružil Phoenix Sunsu. Istega leta se je klubu priključil Igor Kokoškov in postal pomočnik glavnega trenerja. Takrat sta s slovenskim košarkarjem stkala prav posebno vez, skupaj preživela veliko časa, zdaj že nekdanji slovenski selektor pa je svojemu varovancu zelo pomagal. Ne zgolj na parketu, temveč tudi zunaj njega.

 "On ni zgolj trener, on je moj prijatelj, je kot družinski član. Pri njemu doma sem preživel veliko časa, skupaj smo preživeli tudi številne praznike in bil je prvi človek, ki mi je stal ob strani, ko sem prišel v ligo NBA," je po ponedeljkovi tekmi v ligi NBA Dragić razkril ameriškim medijem. Dragić je z Miamijem gostil košarkarje Utaha, pri katerem je Kokoškov zdaj pomočnik glavnega trenerja, in slavil tesno zmago s 103:102. 

Kakšno mnenje pa ima o Srbu kot trenerju? "Vprašanje časa, kdaj bo dobil priložnost v vlogi glavnega trenerja. Enkrat je že vodil košarkarje Utaha na tekmi, in sicer ko je glavni trener manjkal. Takrat je na tekmi proti Los Angelesu tudi zmagal. Upam, da bo Kokoškov že v bližnji prihodnosti dobil priložnost postati glavni trener," je za konec o Kokoškovu dejal zlati slovenski reprezentant.

Značke: dragić , kokoškov , nba , miami , utah , jazz , heat , zda , goran , igor