Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 22.10.2017 11:39:00

NORO! Pozabite na vse, kar ste videli in ob zlatih košarkarjih doživeli do zdaj! Sprejem, ki ga je Dragić doživel v MIAMIJU, vas bo sezul!

vszi
Slovenskega kapetana Gorana Dragića je pred uvodno domačo tekmo Miamija v novi sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA doletela posebna čast.

Pred tekmo so predvajali videoposnetek nastopov s septembrskega evropskega prvenstva, ker je reprezentanca osvojila zlato, Dragić pa je bil imenovan za najkoristnejšega igralca turnirja. "Še vedno se počutim izjemno. Lepo je, seveda, toda sedaj je vse to že za mano," je dejal Dragić, ki je bil vesel tudi prisotnosti staršev ob igrišču tekme z Indiano Pacers. To je Miami dobil s 112:108, Dragić pa je v 32 minutah dosegel 23 točk, ujel je pet žog in trikrat podal ter je bil najučinkovitejši igralec gostiteljev.


Ni ga sicer doletela čast, kot jo v American Airlines Areni dobi ekipa za naslove ali zvezdnike, ko jim po koncu športne poti na poseben drog "upokojijo" dres. Prav tako je v dvorani drog, na katerem počastijo člane kluba, ki osvojijo olimpijsko zlato, kot so bili Dwyane Wade, Tim Hardaway in Alonzo Mourning. Kljub temu pa so storili v klubu izjemo in na poseben način izpostavili Dragićev prispevek k osvojitvi prvega ekipnega zlata v zgodovini slovenskega športa.

"On je šampion. Navdušil me je način, s katerim je Goran vso svojo osebnost dal v ta uspeh, tudi tako, da je postal ranljiv. Resnično sem čutil vsa čustva, jezo in ljubezen, frustracije, neprespane noči v pripravah na pomembne tekme. Govoril sem z njegovimi trenerji, neposredno pred finalom smo si izmenjali sporočila, dve noči Goran ni spal, ker je bil tako pripravljen na odločilno tekmo. To lahko občutiš le, če se trudiš, da potegneš ekipo do zmag, vendar na taki ravni. Šel je čez to izkušnjo, naredil izjemno delo in mislim, da bo njegovo veteransko vodstvo pomagalo tudi nam," je pojasnil trener Miamija Erik Spoelstra in dodal, da si je poseben trenutek pozornosti Dragić več kot zaslužil.

Članki iz rubrike