Mobilna verzija
dejan kranjc živali1 Odkrito.si

Dejan Krajnc žaluje

janez pletenje Svet24.si

Zadnji v domači fari, ki še obvlada obrt

Victoria Derbyshire Svet24.si

Voditeljica se pred najstniškima sinovoma ...

Slavko Vučurević Svet24.si

Kralj škandalov veleposlanik v Sloveniji?

Fifth Harmony Najstnica.si

Konec za Fifth Harmony

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Tara zupančič pop Njena.si

Tara Zupančič po bolezni: Je moja prva!

ku
ku

Medtem ko Američani ugibajo, v kateri klub bo šel Dončić, Slovenec odgovarja: Je to moja zadnja sezona pri Realu? Lahko se zgodi, da ...

Instagram / Luka Dončić

S prvimi tekmami se bo jutri začelo tekmovanje v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, v središču pozornosti pa bo vsekakor tudi Luka Dončić.

Po hudi poškodbi Sergia Llulla bo osemnajstletni slovenski košarkar moral odigrati pomembnejšo vlogo pri madridskem Realu, ki ga v 1. krogu evrolige čaka gostovanje pri ekipi Anadolu Efes. Mladi Slovenec, ki je zablestel na zadnjem evropskem prvenstvu in bil izbran med najboljšo peterko turnirja, je že v minuli sezoni poudaril, da bi izjemno rad osvojil evroligo, kar mu v minuli sezoni ni uspelo, razočaranje pa je bilo pri Dončiću ogromno. 

Na drugi strani ga Američani že vidijo v ligi NBA in je edino ugibanje, kateri klub bo z njim zadel na 'draftu'. Pred začetkom evrolige je spregovoril tudi o tem, ali je to začetek zadnje sezone Luke Dončića v madridskem Realu: "Sem član Reala, kjer se počutim najbolje. Morda je to moja zadnja sezona tukaj, mogoče pa tudi ne. V tem trenutku vam ne morem povedati ničesar. Letos bom imel pomembnejšo vlogo, zato ne gledam daleč v prihodnost," je povedal Dončić.

Trenerji so mu pred začetkom sezone napovedali, da bo postal MVP španskega prvenstva: "To je res neverjetno, ker je ogromno dobrih igralcev v lihi, toda ta napoved sama po sebi ne pomeni ničesar, to bom moral pokazati na parketu. Želim si predvsem, da bi zmagovali kot ekipa." Nazadnje je pred prvo tekmo v evroligi spregovoril še o slovenski reprezentanci in o tem, ali bo reprezentanci pomagal v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo: "Ne morem ničesar reči, ker ne vem, kaj se bo zgodilo. Ne želim se vmešavati v to, to morata urediti Fiba in evroliga."

Značke: luka-dončić , nba