bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 17.06.2017 14:10:17

Še eno razočaranje za Dončića ob koncu sijajne sezone

Košarkarji španskega kluba Valencie so prvič v zgodovini postali prvaki španskega košarkarskega prvenstva. Na četrti tekmi finala lige Endesa so pred domačimi navijači s 87:76 premagali s 33 lovorikami najtrofejnejši španski klub Real Madrid ter največji uspeh v zgodovini kluba slavili s 3:1 v zmagah.

Najboljši strelec Valencie na četrti tekmi je bil Joan Sastre z 19 točkami. Pri gostih jih je Sergio Llull, najkoristnejši igralec letošnje evrolige, dosegel 23. V madridski zasedbi je bil tudi slovenski najstnik 18-letni Luka Dončić, ki je v osmih minutah na parketu v statistiko vpisal dve točki in en skok.

Za najkoristnejšega igralca finala je bil izbran Črnogorec Bojan Dubljević. Črnogorec je tretji košarkar z območja nekdanje Jugoslavije z naslovom MVP finala španskega prvenstva. Leta 2004 je lovorika pripadla Srbu Dejanu Bodirogi, leta 2012 pa Slovencu Erazmu Lorbku.



Po letu 2010 in zmagoslavju Baskonie iz Vitorie-Gasteiza je na vrhu španskega prvenstva znova klub, ki ni Barcelona ali Real Madrid.

Devetnajstega februarja je v dvoboju istih dveh tekmecev Real s 97:95 premagal Valencio v finalu španskega pokala v Vitorii. Španski pokal je sicer edina letošnja lovorika madridskega kolektiva. Real je elitno evropsko košarkarsko klubsko prvenstvo evroligo končal na četrtem mestu.

Značke: košarka, španija

Članki iz rubrike