stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
0 02.06.2017 08:24:43

Bomba iz Madrida: Dončićev soigralec Randolph bližje slovenski reprezentanci! Američan računa, da bo ...

Izjemni ameriški igralec Reala je naredil velik korak proti naši izbrani vrsti s potezo, ki ne bi mogla biti bolj zgovorna.

Kot poroča madridski športni dnevnik AS, se je Anthony Randolph dogovoril za podaljšanje pogodbe z Realom do leta 2020 in tudi že uredil vse potrebne formalnosti. Sloviti španski medij pa ob tem dodaja, da sta se Randolph in Real za ta korak odločila ob trdnem prepričanju, da bo Američan že v naslednji sezoni za beli balet lahko igral s potnim listom države Evropske Unije. Pri čemer je, jasno, v igri ravno Slovenija. 

Kot piše AS, bi Real in Randolph s takim korakom še malo počakala, če ne bi Američan zelo resno računal na to, da bo v Sloveniji prišlo do spremembe zakona in da bo po hitrem postopku dobil potni list za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu. Real ta potni list potrebuje skoraj tako nujno kot Slovenija, saj si zelo želi možnosti uporabe dodatnih ameriških igralcev. Že v tej končnici španskega prvenstva, na primer, klub Luke Dončića ne more računati na Treya Thompkinsa.

Kot poudarjajo pri Asu, so v Slovenije že stekle vse potrebne procedure tako na državni ravni kot na ravni košarkarske zveze in da bo Real kmalu dobil informacijo, na katero po podaljšanju pogodbe z Randolphom tako resno računa. Slovenija pa bo s tem dobila Dončićevega klubskega soigralca in s tem močnega aduta v lovu na visoko uvrstitev, po možnosti seveda kar na prvo košarkarsko kolajno v zgodovini samostojne države. 

Značke: randolph, real

Članki iz rubrike