Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 10.05.2017 13:10:39

ZGODOVINSKO! Dončić še naprej "pometa" s konkurenco: Tokrat soglasno prejel odmevno nagrado evrolige

Profimedia
Luka Dončić je dobil novo potrditev, da gre za enega največjih košarkarskih talentov na svetu. In to na kakšen način!

Vodstvo evrolige je podelilo nagrado za najboljšega mladega košarkarja za sezono 2016/17, pričakovano pa je končala v rokah slovenskega košarkarja in člana madridskega Reala Luke Dončića. In ne samo to! Vsekakor je šlo za zgodovinsko podelitev, saj so mu vsi trenerji, ki sodelujejo v glasovanju, podelili najvišje možno število točk.


Slovenska senzacija je v letošnji sezoni Realu pomagala do zaključnega turnirja štirih najboljših ekip, izkazala pa se je z raznovrstno predstavo. Dončić je v povprečju na tekmo zbral nekaj manj kot 20 minut, a to minutažo odlično izkoristil. Nekajkrat se je spogledoval s trojnim dvojčkom, bil pa je celo edini, ki je v povprečju zbral več kot štiri skoke in štiri podaje na tekmo. Pred zaključnim turnirjem se lahko pohvali z 8,1 točke na tekmo, 4,5 skoki in 4,3 podajami. V povprečju je pri Realu drugi najboljši v podajah in ukradenih žogah, tretji pa v skokih in indeksu uspešnosti (13,9).

Dončić je bil sicer v rednem delu tekmovanja štirikrat najkoristnejši igralec kroga, v tem pogledu je drugi najboljši v letošnjem tekmovanju, postal pa je šele drugi Slovenec, ki se je okitil z nagrado za najboljšega mladega košarkarja. Pred njim je to uspelo Erazmu Lorbku, in sicer leta 2005, ko je igral v dresu Climamia Bologne.

Članki iz rubrike