Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 29.04.2017 18:06:54

Slovenski košarkarski zvezdnik razkril travmo iz otroštva

Boštjan Nachbar
Grega Wernig
Boštjan Nachbar pri 36 letih še vedno vztraja pri profesionalni košarkarski karieri, toda v otroštvu se je za las izognil tragični nesreči.

Boštjan Nachbar se lahko pohvali z izjemno kariero, nekdanji slovenski reprezentant je pod koši še vedno dejaven. Dravograjčan brani barve Seville in še ne ve, ali bo tako tudi v prihodnji sezoni, ni pa veliko manjkalo, da se s košarko sploh ne bi mogel ukvarjati

"Ko gledam nazaj, sploh ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Takrat so bili drugi časi. Če bi se to zgodilo zdaj, bi zagotovo padla kakšna tožba. Takrat sem bil v Pulju na prvem košarkarskem kampu. Mislim, da ga je organizirala košarkarska zveze Jugoslavije, če se ne motim, star pa sem bil sedem, osem let. Peter Brumen je bil takrat zraven. Bivali smo v nekem letovišču v bungalovih. Sredi noči se je zaradi močnega vetra veliko drevo porušilo na naš bungalov, v katerem smo bili štirje. Dejansko je bilo tik pred tem, da se poruši streha, vendar je bila na srečo v tisti sobi močna omara, ki je zadržala drevo, da se bungalov ni podrl. V nasprotnem primeru bi se. Stoodstotno. Omara je toliko zdržala, da smo hitro stekli ven. Nato se ne spominjam ravno dobro, kaj se je dogajalo. Preselili so nas v drug bungalov in vem le to, da je bilo naslednji dan tam veliko kamionov in ljudje so popravljali poškodovano. Malo je manjkalo, da se ne bi zgodila resna nesreča. Kakšne bi lahko bile posledice, si lahko le predstavljam ... Bi bilo pa resno, saj smo bili še vsi otroci. Ni dosti manjkalo, da bi bila to moja edina izkušnja s košarko," je v pogovoru za Sportal razkril Boštjan Nachbar.

Članki iz rubrike