milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

tk
tk
0 11.04.2017 08:05:03

Izjemne razsežnosti Dončićevega dosežka: Takšnih številk Španija ne pomni že...

Profimedia
Za vse tiste, ki po sicer številnih izvrstnih predstavah slovenskega bisera Luke Dončića, še vedno dvomijo o njegovi izjemnosti in edinstvenosti na tem prostoru, je tu nov dokaz za kako nadarjenega igralca gre.

Luka Dončić je na zadnji tekmi madridskega Reala spet zablestel. Na tekmi z Baskonio je odigral eno od svojih najboljših tekem v kraljevem klubu. Ob zmagi z 86:82 je 18-letnik dosegel 15 točk (met za tri 1/5, za dve točki 5/7, prosti meti 2/3), ki jim je dodal kar 13 skokov (to je njegov osebni rekord), po štiri asistence in ukradene žoge, njegov indeks pa je znašal kar 32. 

To pa še ni vse. Španci so se namreč po izvrstnem večeru dokopali do zgodovinskih razsežnosti le-tega. Noben košarkar namreč ni imel tako popolnih številk, tako popolnega večera že reci in piši 19 let! Torej takrat, ko Luka Dončić sploh še ni bil rojen. Zadnjemu je to uspelo Aaronu Swinsonu 15. novembra 1998, ki je v španskem prvenstvu dosegel 22 točk, 14 skokov, 4 asistence, 5 ukradenih žog in indeks 41. Še več v zgodovini španskega prvenstva je bilo zgolj 13 primerov košarkarjev, ki so dosegli takšne številke, med njimi se je na seznamu dvakrat znašel sloviti Arvydas Sabonis.

Članki iz rubrike