mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 10.04.2017 12:35:10

Ameriški navijači: Naj gre Luka Dončić že letos na draft! A seveda to ne gre tako, ker ...

Profimedia
Najnovejša predstava slovenskega asa močno odmeva tudi na drugi strani luže, kjer se marsikdo sprašuje, zakaj 18-letnik k njim ne pride takoj.

Zelo glasne so skupine navijačev Bostona, Phoenixa ter predvsem Los Angeles Lakerosv in Philadelphie, ki ji bodo na letošnjem naboru pripadli najvišji izbori. Sploh tiste skupine navijačev, ki o pravilih nabora niso najbolje poučene. 

Saj veste, kako je v ZDA, nekatere zadeve širši javnosti niso splošno znane. In tako se tudi številni navijači, ki so se dodatno navdušili nad mojstrovinami slovenskega dragulja, sprašujejo, zakaj na nabor ne gre nekdo, ki je star 18 let. Sploh ob dejstvu, da bodo nekateri 18-letniki na njem sodelovali.

Zanka je seveda v pravilih in marsikdo od vas jo že pozna. Od leta 2005 velja pravilo, da košarkarju na draftu ni treba biti star 19 let, mora pa to starost dopolniti v letu drafta. Tisti košarkarji, ki jo bodo, gredo že letos, Luka pa bo 19 star februarja prihodnje leto.

Manjkata mu torej slaba dva meseca, in kot je že dolgo znano bo moral počakati do naslednjega nabora. S tem pa tudi vse ekipe (in njihovi navijači), ki si ga želijo izbrati in ki bodo imele to možnost. No, verjetno predvsem tista, ki bo izbirala kot prva.    

Značke: dončić, nba, nabor

Članki iz rubrike