GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ku
ku
0 10.04.2017 09:48:42

Kurja polt! Šokanten odziv na Dončićeve mojstrovine: Dražen gleda z neba, in ko mu rečejo ...

Profimedia
Luka Dončić je s sanjsko nedeljsko predstavo proti Baskonii sprožil najbolj vznesene in najbolj razširjene odzive doslej.

Kriči Slovenija, kriči celoten Balkan, kričijo Španija, Italija, Združene države Amerike ... Potem ko je Luka Dončić v nedeljo zvečer uprizoril svojo celo najboljšo predstavo doslej, je odmev njegovih mojstrovin preprosto neverjeten. 

Španski mediji o najboljšem igralcu tokratnega kroga španskega prvenstva govorijo kot o fenomenu, pošasti, geniju, velikanu. Španci kar tekmujejo v tem, kdo ga bo označil za bolj neverjetnega, bolj nerealnega, pri tem pa seveda najbolj opevajo pravljično podajo za hrbtom. 

V ZDA so na nogah strokovnjaki in navijači klubov, ki imajo največje možnosti za izbor Dončića na naboru prihodnje leto, prav posebne odzive pa je zaslediti v medijih na področju nekdanje Jugoslavije. Nekateri celo presegajo slovenske.

"Vidi se, da je srbskega porekla," je najbolj šaljiv med njimi, ob katerem se lahko zgolj nasmehnemo, večina ostalih pa je vznesenih, čustvenih, celo monumentalnih. Predvsem tisti, ki velikanskega talenta primerjajo z Draženom Petrovićem.

"Nerealni Luka Dončić: Dražen gleda z neba, in ko mu rečejo, da je to njegov naslednik, kima z glavo," je zapisal eden od srbskih medijev in sprožil vsesplošno odobravanje, vsesplošno prikimavanje. Celo na Hrvaškem, kjer srbskim medijem niso najbolj naklonjeni in kjer jim je Dražen svetinja.

Sicer pa tako srbski kot hrvaški mediji govorijo o "slovenske čarodeju", "fenomenalnem talentu", "največjem talentu vseh časov", "18-letnem čudežu", pri čemer tudi vsi oni največkrat predvajajo ravno čarobno podajo, o kateri govori ves svet.

Če želite, si jo spodaj lahko ogledate še enkrat.     

Članki iz rubrike