Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

gv
gv
0 06.04.2017 15:40:31

Omić osvojil evropokal, navdušil s fair-play potezo in bil izključen (video)

Unicaja se veseli naslova zmagovalca letošnjega evropokala, v središču pozornosti pa je bil slovenski reprezentant Alen Omić.

Unicaja se veseli naslova v evropokalu, na odločilni tretji tekmi finala pa je bil v središču pozornosti slovenski košarkar Alen Omić. Statistično sicer ni bil tako učinkovit, saj je prispeval zgolj 8 točk in tri skoke, zato pa je košarkarsko javnost navdušil s fair-play potezo.

V eni od akcij v drugi četrtini je sodnik dosodil, da se je žoga izven igrišča odbila od košarkarja Valencie, a je Omić pristopil do delivca pravice in priznal, da se jo je on zadnji dotaknil. Sodniki so odločitev spremenili, žoga pa je tako pripadla Valencii.

Že v naslednji četrtini pa bil spet v središču pozornosti Omić, a tokrat zaradi drugačnega razloga. V enem od napadov Valencie je Omićev soigralec Nemanja Nedović po tleh zrušil Rafo Martineza. Slednji je skočil proti srbskemu košarkarju, takrat pa je s klopi vskočil Omić in prijel Španca. V tistem trenutku je prišlo do nekaj vroče krvi, sodniki pa so slovenskega košarkarja izključili, saj takšno posredovanje igralcev, ki niso v igri, ni dovoljeno.

Značke: omić, evropokal

Članki iz rubrike