gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Lucijan Pejčič
Lucijan Pejčič
0 05.04.2017 08:10:19

Goran Dragić za Ekipo SN: Spomnim se, kako je Luka čistil parket

foxsports
Goran Dragić igra deveto sezono v ligi NBA, ob koncu poletja pa bo vodil Slovenijo na svojem devetem velikem tekmovanju.

Danes 30-letni Ljubljančan je že globoko zakorakal v drugi del svoje bogate igralske kariere, vendar kljub zrelim letom še vedno ohranja svojo otroško razposajenost in igrivost, predvsem pa ostaja preprost fant, kot smo ga spoznali na začetku njegove športne poti.

Miami se že nekaj časa sprehaja po črti uvrstitve v končnico, zdaj pa prihajajo zadnji dnevi in zadnje tekme rednega dela. Pred vami je obračun v gosteh s Charlottom, ki je neposredni tekmec za osmo mesto na vzhodu. Kako močno se je pritisk naselil v vašo garderobo?
Pritisk je čutiti, vendar pod pritiskom igramo že ves mesec. Zavedamo se, v kakšnem položaju smo se znašli v tej sezoni. To bo tekma kot vsaka druga in za takšno jo moramo tudi vzeti. Igralci moramo to razčistiti v svojih glavah, predvsem pa ne smemo sami ustvariti še dodatnega pritiska. Dvoboj s Charlottom pa pravzaprav niti ne bo dokončno odločilen, saj je do konca rednega dela ostalo še pet tekem. Torej, še dovolj minut in dovolj košev je pred nami.

Selektor Igor Kokoškov nam je pred kratkim v intervjuju dejal, da med sezono ni imel stika z reprezentanti. Verjetno sta se vidva v vseh teh mesecih vendarle slišala.
Z Igorjem se dokaj redno slišiva po telefonu. Zadnja dva meseca, ko se približuje končnica, je teh pogovorov sicer manj, pa vendarle. Ko smo igrali z Utahom, pa sva šla celo na večerjo.

O čem je tekla beseda? Malo za šalo, malo zares: sta sestavljala strategijo za evropsko prvenstvo?
Moram priznati, da reprezentanca sploh ni bila tema najinih pogovorov. Nazadnje sva se srečala januarja in se pogovarjala predvsem o najinih družinah, o otrocih, tudi o klubski sezoni ... Mislim, da imava za klepet o evropskem prvenstvu še dovolj časa.

Se z Luko Dončićem osebno poznata?
Poznam ga iz časov, ko je bil še otrok. Spomnim se ga, ko sem še igral za Slovana, kako je skakal naokoli z metlo in čistil parket. (smeh) To je bilo pred približno 12 leti.

Kakor kaže trenutno, bi lahko vidva tvorila morda celo najboljši branilski par na evropskem prvenstvu. Kaj pravite na takšno oceno?
Ja, to imamo, to je res ... Ne želim bežati od odgovornosti, zato bom rekel: zakaj pa ne? Luka je brez najmanjšega dvoma košarkarski diamant.

CELOTEN INTERVJU Z GORANOM DRAGIĆEM SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike