Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 29.03.2017 16:59:19

Luka, kakšen košarkarski talent! Oče razkril nekaj podrobnosti sinove poti (video)

Za Desus bo nastopil tudi Saša Dončič, oče Luke Dončiča.
Bobo
Luka Dončić velja za daleč najobetavnejšega košarkarja na stari celini. O tem ni nobenega dvoma. Morda pa ima s tem opraviti ljubezen do košarke, ki jo je kazal kot otrok. Zelo majhen otrok.

Priljubljeni košarkarski portal Eurohoops je prišel na sled pogovoru Saše Dončića, očeta enega najobetavnejših košarkarjev na svetu, ki ga je le ta opravil za rubriko '60 seconds, more or less'. Pogovor je sicer trajal več kot pet minut, v njem pa smo izvedeli marsikaj zanimivega.

luka doncic

"Luka je začel igrati takole: Prišel je na moje tekme in komaj čakal, da bo polčas. Takoj zatem je vzel žogo in začel metati na koš. Star je bil dve leti in pol, morda tri. Takrat je začel igrati košarko," je v prvem odgovoru dejal Saša, ki je trenutno glavni trener Ilirije v drugi košarkarski ligi. 

Odgovoriti je moral tudi na vprašanje, kdaj je prvič začutil, da bo Luka postal dober košarkar. "Videl si lahko že marsikaj v rani mladosti. Ima velik talent in razvito košarkarsko inteligenco. To sem videl zelo zgodaj. Moram pa povedati, da je bil dober tudi v nogometu, judu, teku in smučanju. Vse, česar se je lotil, je delal dobro. Na koncu je ostal v košarki, zaradi česar sem zelo vesel."

luka doncic
Profimedia

Kje pa je prvič opozoril nase in kako je končal pri Realu iz Madrida? "V igranju z dve ali tri lete starejšimi fanti je na nekaterih turnirjih izven Slovenije prikazal odlične igre, kar je pripomoglo pri prepoznavnosti. Glede na številne kontakte, ki sem jih nabral skozi kariero, se mi je najboljša opcija zdela Španija. Sploh po pogovoru z Nikolo Mirotićem. Takoj sem vedel, da je to prava odločitev, kar spoznavam še zdaj."

Saša, ki deluje v slovenski košarki, je dejal, da njegov sin ni le najboljši košarkar, ampak tudi najboljši človek. "Saj je moj sin. Zelo sem ponosen nanj. To, kar se zdaj dogaja z njim, je le dodaten plus. Nekoč so mi dejali, da je Luka največji talent na tem področju, hkrati pa bi pripomnil, da ima priložnost preseči Tonija Kukoča, Dražena Petrovića. Če želi to storiti, mora ogromno delati, ampak je na dobri poti."

doncic

In kako je s primerjavo med Luko in Draženom? "Ko je Dražen igral košarko, so bili časi drugačni. Bil je velikan in primerjave so zelo nehvaležne. Luka je zdaj recimo kot Dražen in da bo nekoč boljši. Govorimo o dveh velikih imenih in upam, da bo tako kot Dražen tudi Luka pisal svojo zgodovino."

Kakšna pa bi lahko bila ta zgodovina? Kaj mu lahko uspe? Je pripravljen na NBA? Saša je imel drugačen odgovor. "Nekoč sem Luki na eni od družinskih večerij dejal, da z njegovim talentom ni uspeh priti v NBA, ampak mora biti tam med najboljšimi tremi. Njegov talent nima pravih omejitev in upam, da bo dobro izrabil svoj talent."

doncic
youtube

In preference starejšega Dončića glede kluba prek luže? "Ne, ni pomembno. To je njegova odločitev, sam bi rad le, da bi bil vesel in zadovoljen v življenju."

Članki iz rubrike