900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
3 29.03.2017 11:14:43

Mesec dni brez nove pogodbe: Real izgublja boj za Luko Dončića, menda je ...

Zanesljivi španski viri pravijo, da je zgodba o slovenskem dragulju dobila nov zasuk.

Vse se je zdelo napisano. Luka Dončić naj bi bil izbran nekje med tretjim in petim mestom na naboru lige NBA leta 2018, po tem pa naj bi z enakimi dohodki, kot bi jih prejemal v ZDA ostal v Madridu še nekaj časa. Sprva se je govorilo celo o dveh dodatnih letih, nato pa je vse kazalo na to, da je padel dogovor o enem dodatnem. 

Zagotovila so si bila enotna: Luka bo ob koncu februarja dopolnil 18 let in takoj za tem podpisal novo pogodbo ter postal eden najbolje plačanih igralcev Reala. Po tej pogodbi pa naj bi mu Real brez odškodnine dovolil oditi poleti leta 2019, ko bi se pridružil tistemu klubu, ki ga je izbral na naboru. 

Toda ... Skupaj z rojstnim dnevom in polnoletnostjo je prišlo še nekaj. Luka je z odličnimi predstavami na vseh lestvicah postal glavni kandidat za prvi izbor in stvari so se spremenile. Mesec dni po rojstnem dnevu tako o pogodbi ni ne duha ne sluha, strah v Madridu pa je iz dneva v dan večji.

Logično. Plače, ki jo dobi prvi izbor, mu ne morejo ponuditi. Pa tudi Amerika je dežela šova in spektakla, kjer hočejo izjemno izpostavljeni prvi izbor takoj videti na delu. Sploh če bo pripadel Bostonu ali Los Angeles Lakersom, kot kaže v tem trenutku in kot se bo verjetno zgodilo.

Najbolje obveščeni španski mediji pravijo, da se je Real praktično vdal. Sicer upa, da bi bil Luka vendarle izbran malce nižje in bi se stvari ponovno spremenile. Hkrati pa ve, kako velike so možnosti, da bo izbran prvi in da bo ne glede na vse kot veliki zvezdnik preko velike luže odšel takoj, ob prvi priložnosti.   

Značke: dončić, real

Članki iz rubrike