Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
18 08.03.2017 13:09:54

Cenjeni ameriški kolumnist: Predstavljajte si, kaj bi Dončić delal našim mulcem! Samo LeBron ...

Profimedia
Iz Združenih držav Amerike še ni prišla tako imenitna pohvala slovenskega košarkarskega dragulja.

Španski mediji gorijo. Vodilne časnike in spletne portale so povsem preplavili izseki iz zapisa Brandona Jeffersona, enega od vodilnih košarkarskih kolumnistov, ki se je v svojem najnovejšem članku lotil sveže 18-letnega zvezdnika Reala Luke Dončića.

"Če bi Dončića dali igrati v katerokoli ameriško srednjo šolo, bi bil zvezda brez primere. Če vse to, kar smo videli, počne v konkurenci najboljših evropskih ekip, si predstavljajte, kaj bi počel z našimi mulci, z našimi nezrelimi pubertetniki, obremenjenimi z odraščanjem in izpiti," je zapisal.

Ob tem Jefferson Dončiću resnično postavlja spomenike, tudi Španci pa so seveda najbolj izpostavili oceno o tem, za kako velikega talenta gre v zgodovinskem merilu. In to je ocena, ki človeku brez zadržkov vzame sapo.

"Evropa takega obeta zagotovo še ni imela in ta mladenič bi lahko postal najboljši Evropejec vseh časov," Jefferson trdi ravno v času, ko je Dirk Nowitzki kot prvi Evropejec prišel do 30.000 točk. "Tudi v absolutnem merilu pa gre za izjemnega igralca,"nadaljuje.

"Gre za najbolj obetavnega košarkarja na svetu po LeBronu Jamesu, o tem zame ni dvoma. Če primerjam njiju, pa je Američanova prednost seveda fizika. Na področju košarkarske inteligence in zmožnosti na tem področju je 18-letni Dončić enakovreden 18-letnemu LeBronu, od njega pa je precej boljši pri metu od daleč," je poudaril.     

Članki iz rubrike