900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
11 02.03.2017 18:25:14

Aleksandar Petrović pojasnil, zakaj je Luka boljši od Dražena

Profimedia
Polnoletni Luka Dončić uživa v slavi, pa čeprav je pred njim tako rekoč še cela kariera. Evropski mediji kar tekmujejo med seboj, kdo bo kaj novega izbrskal o njem, kdo bo kaj novega napisal.

Tudi Hrvati, ki fantu priznavajo izjemen talent in ga - tako kot večina - primerjajo s svojim ter prekmalu umrlim velikanom pod obroči Draženom Petrovićem.

Brat košarkarskega Mozarta Aleksandar Petrović, sicer aktualni selektor hrvaške izbrane vrste, je brez dvoma pravi človek, da primerja čudežnega dečka osemdesetih s čudežnim dečkom današnjega časa.



"Luka Dončić je neverjeten talent, kakršen se na prostorih nekdanje Jugoslavije po Toniju Kukoču in Draženu še ni pojavil. Nihče tako mlad doslej ni imel tako velikega vpliva na igro svoje ekipe in na rezultat. In ne pozabite, pri Luki gre za veliki Real iz Madrida. Medtem ko je Dražen s 17 ali 18 leti komaj začel delati na svojem telesu, Luka je v tem pogledu že oblikovan igralec. Razliko vidim tudi v tem, da je bil Dražen stroj za doseganje košev, Luka pa je na drugi strani odličen v vseh segmentih igre: zelo dobro igra z žogo in tudi brez nje, zelo dober je v obrambi, stalno gre na skok v napadu, odlično krene v protinapad ...," je bil za hrvaške medije izčrpen Aco Petrović.

Bo že držalo.

Članki iz rubrike