Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

až
0 22.02.2017 11:04:31

Dončić navdušuje vse okoli sebe: Mama bo žalostna, legenda je srečna, ker ga pozna

youtube
Luka Dončić je velika zvezda evrolige. Ne, da bo v prihodnosti, je že. Česar se zavedajo tudi vsi, ki so povezani z Realom, še posebej pa soigralci, iz ust katerih so pohvale še toliko prijetnejše in relevantne.

Začenši kar s tistim, ki jih vodi s strani. Pablo Laso je bil v zadnjem času seveda vedno podvržen vprašanjem o Luki, zdaj pa se je za posebno rubriko evrolige pošteno razgovoril. 

"Že ko je pri trinajstih prišel v naš klub, smo spoznali, da je drugačen. Ima velik talent za košarko in pri 17 igra odlično. Napreduje, ker je že dve leti v članski ekipi."

"Že od samega začetka smo videli, da je zelo zrel košarkar. Pozna košarko, je visok, ima pregled nad igro. Včasih, ko naredi kaj nespametnega in samo rečeš 'Luka, moral bi ...', se hitro obrne in takoj reče 'vem'. To ni enostavno, imaš, ali nimaš," je dogajanje na treningih opisal Laso, ki rad preganja mladega zvezdnika.

doncic
Profimedia

"Želi biti najboljši igralec, kar se da. Zame kot trenerju zelo olajša zadeve, saj ga je enostavno priganjati. Pomembno je, da imaš v ekipi igralce, ki se želijo naučiti vsega. Če bo nadaljeval po tej poti, bo velik igralec, kar zame že je."

NAVDUŠEN TUDI SOIGRALEC

Odveč je poudarjati, da je "El Niño Maravilla," kot so mu nadeli vzdevek, najmlajši z minutami v članski ekipi Reala, poleg tega pa najmlajši, ki je bil statistično najboljši v kakšnem krogu Evrolige in to kar dvakrat! Soigralci na treningih in tekmah opazijo in čislajo mladeniča v orbito. Tudi Trey Thompkins.

"Res je neverjeten. Nisem še videl 17-letnika, ki bi pri tako rani mladosti bil tako močan, igral tako dobro in imel takšen košarkarski IQ."

doncic perez

"Že res, da se včasih poigramo z njim, toda ko smo na igrišču in nam nekaj pove, ga poslušamo. Je zelo skromen, takšnega ga tudi želimo ohraniti s soigralci. Ne dovolimo, da mu slabe stvari, ki bodo prišle, ne bodo prišle do živega," je svojega moštvenega kolega pod zaščito v imenu vseh vzel Thompkins in nadaljeval: 

"Nebo zanj ni nikakršna prepreka. Lahko bo dosegel vse, kar si bo zamislil."

LEGENDARNI ARLAUCKAS O TRNJU NA POTI

Pohvale pa ne letijo le s strani košarkarjev, ampak tudi legend kluba. Večje od Joea Arlauckas skorajda ni in tudi legendarni Američan ima o Luki visoko mnenje.

»Vedel sem, da je dober igralec, toda nisem si mislil, da bo pripravljen. Nisem si predstavljal, da bo tako hitro pripravljen za tako raven. Mislim, da je glavni razlog za to Pablo Laso, ki ga vedno pazi in pravilno ravna z njim. Potem pa so mu vsi skupaj omogočili, da pokaže kaj zna in mu pustili proste roke.«

Kot nekdanji zvezdnik se seveda zaveda, v kakšne težave lahko zabredejo mladi košarkarji, še posebej tako nadarjeni kot je Luka. 

doncic-llull-fernandez

»Vedno sem poudarjal, da je pred njim še vedno dolga pot od zvezdnika pri sedemnajstih do nekje 24. leta. Lahko se zgodi marsikaj, lahko pregori, prišla bodo dekleta, slabe stvari, ki pridejo s slavo, nočno življenje, ljudje, ki imajo slabe namene in mu prodajajo neumnosti. Nočem biti negativen, samo pravim, na kaj vse morajo paziti pri njem, ker je še tako mlad.«

Seveda pa je sam Arlauckas prepričan, da težav ne bo imel. Čez desetletje ali dve pa si želi nekaj posebnega:

»Je fenomenalen talent. Nekoč bi rad rekel, da sem tega fanta poznal, ko je bil star 15, 16 let. Luka, vso srečo, kar tako naprej.«

MATI MIRJAM: ŽALOSTNA BOM

Do besede sta v prispevku o čudežnem dečku prišla tudi Luka in njegova mati, ki spremlja vsak njegov korak. No, za zdaj še, ko ga mora voziti na vsak trening ali dogodek, toda ...

"Mislim, da bom zelo žalostna, ko bo končno dobil vozniško dovoljenje," je za uvod povedala mama Mirjam, ki pravi, da v teh trenutkih Luko le stežka kaj odvrne od košarke.

"S kakšnimi neumnosti za zdaj nimava težav. Veliko sva govorila o tem, ampak Luka je človek s čisto glavo na ramenih, z nogami je trdno na tleh."

doncic

In za konec še tisto tisočkrat vprašano. Ali je Luka pričakoval, da bo že tako zgodaj dobil priložnost pri kraljevem klubu. "Ne, ne. Nikakor si nisem predstavljal, da bom dobil priložnost v prvem moštvu Reala pri sedemnajstih. Zdaj, ko sem tu, pa sem razumljivo zelo vesel."


In vesela je tudi slovenska javnost, da ima možnost spremljati tako nadarjenega mladeniča na poti do zvezd. Kako poseben je fant pove tudi dejstvo, da je bil proti Maccabiju (10 točk, 11 skokov, 8 asistenc) celo blizu trojnega dvojčka, nekaj kar košarkarjem v evroligi ni uspelo že več kot desetletje (zadnji Nikola Vujčić).

Članki iz rubrike