Mobilna verzija
ku
ku

Zgodovinski naval oglednikov: Luka Dončić ta vikend pred izjemnim številom predstavnikov NBA klubov!

Profimedia

Kot poročajo španski mediji, zaključni turnir španskega pokala še nikoli ni bil tarča tako velikega števila oglednikov.

Piše se o več deset oglednikih, po naših informacijah jih bo več kot 30, večina pa jih je že prispela v špansko Vitorio in bodo predstavljali skoraj vse NBA klube. Seveda si želijo ogledati več igralcev, predvsem pa enega, ki bi utegnil pisati zgodovino. 

Španska liga seveda še nikoli ni imela kandidata za številko 1 na naboru, Luka Dončić je to v zadnjih dneh postal, finalni turnir pokala, ki ga bodo igrali med četrtkom in nedeljo, pa je kot nalašč za ogled večjega števila tekem na enem mestu.

Nekateri klubi o Dončiću že razmišljajo kot o mogočem izboru, saj pričakujejo, da bodo na naboru leta 2018 za to imeli primerno izhodišče. Spet drugi se hočejo prepričati, ali bi se jim izplačalo izvesti kakšno menjavo, da bi prišli v konkurenco. Tretji zgolj preverjajo teren.

kot rečeno, NBA ekipe se zanimajo za še nekaj igralcev, ki bodo igrali na tem turnirju, toda zgodovinska gneča oglednikov je v prvi vrsti posledica dejstva, da gre za prvi turnir, na katerem bo eno od vodilnih vlog igral največji talent evropske košarke.

Nekateri napovedujejo, da bi utegnil dobiti posebej veliko priložnosti za dokazovanje, zato ga nekaj trenerjev udeležencev celo postavlja na prvo mesto kandidatov za MVP turnirja. Sploh ker vedo, da 17-letnik nikoli ne razočara, kadar gre zares.   

Značke: dončić , nba , ogledniki