Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
8 10.02.2017 09:48:46

Legenda Barcelone: Samo nekdo je lahko košarkarski Messi! Pa čeprav igra za Real ...

Ob deževanju pohval na račun Luke Dončića posebej izstopa imeniten poklon s prav posebnega naslova.

Starejša generacija zagotovo Juana Domina de la Cruza, v Argentini rojenega legendarnega košarkarja, ki se je nato preselil v Španijo in vrsto let zelo uspešno igral za tamkajšnjo izbrano vrsto. Predvsem pa ga je posvojila Barcelona, kjer je igral precej več kot desetletje. 

Kariero je končal v zgodnjih devetdesetih, velja pa za košarkarsko legendo katalonskega ponosa, čigar mnenje ponavadi najbolj odmeva, ko gre za zadeve okrog Barcelone in njenih košarkarjev. No, tokrat pa je bil gost madridske Marce in odgovarjal na zanj nekoliko manj prijetna vprašanja. 

A je odgovoril iskreno in brez zadržkov. Predvsem v zvezi z Luko Dončiće, ki ga je primerjal s še precej slavnejšim športnikom, ki je prav tako prišel iz Argentine in našel svoj dom v glavnem mestu Katalonije. 

"Samo nekdo je lahko košarkarski Messi. Ta oznaka lahko v tem trenutku pripade samo Luki Dončiću, pa čeprav gre za košarkarja, ki igra za madridski Real," je poudarila. Verjetno s težkim srcem, a pač tako, kot v resnici misli. 

In še poudaril: "Je fenomen, ki me je povsem očaral. Doslej sem ga primerjal z Messijem v vsakem pogovoru in zdaj ga primerjam javno. Pričakujem, da bo vrsto let na vrhu, kajti takšni talenti v kateremkoli športu se rodijo na mnogo, mnogo let." 

Značke: dončić, barcelona, real

Članki iz rubrike