IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 13.07.2015 13:59:43

Nachbar bi igral samo še eno leto

euroleague.net
Slovenski košarkar Boštjan Nachbar se po dveh sezonah poslavlja od dresa Barcelone.

Klubu in navijačem se je za vse lepe trenutke zahvalil prek socialnega omrežja: "V ponos je bilo nositi majico Barcelone. Jaz in družina bomo vedno njeni navijači. Visca Barca," je zapisal na twiterju.

Dolgoletni slovenski reprezentant je v Barcelono prišel 2013, po uspešni prvi sezoni, v kateri je postal španski prvak, pa je pogodbo podaljšal še za eno leto. "Po dveh letih zapuščam klub. Za izjemne trenutke se zahvaljujem soigralcem, trenerje, zaposlenim v klubu in navijačem. Pri petintridesetih letih imam za seboj odlično kariero. Ko pogledam nazaj, se lahko samo nasmejem," je zapisal Nachbar.

"Žal je za nami nekoliko slabša sezona," je dodal in stopil v bran trenerju Xaviju Pascualu. "Xavi je prava oseba za nov projekt Barcelone. Imel sem veliko trenerjev svetovnega formata in Xavi je eden od njih. Ena slaba sezona ne sme uničiti njegove prihodnosti."


Nachbar je imel v prvi sezoni v Barceloni povprečje 7,9 točk na tekmo, v drugi pa 4,3 točke. Sicer pa je njegovo povprečje v 17-letni karieri, v kateri je nastopil za enajst klubov - tudi tri iz lige NBA - 7,5 točk na tekmo.

Za katalonski radio RAC1 je Boštjan izjavil. "Moja primarna možnost je bila, da ostanem v Barceloni in igral obrobno vlogo, nato pa bi se upokojil. Star sem 35 let. Rad bi igral še eno leto in se potem upokojil. Imel sem veliko kariero, ničesar ne obžalujem. V preteklost se oziram z nasmehom," je dejal Slovenec.

Pokomentiral je tudi zadnjo sezono Barcelone: "Bila je polna razočaranja, a realnost je taka, da je bil madridski Real boljši od nas ne glede na vse okoliščine."

"Veliko tekem sem igral s poškodovanim kolenom in veliko bolečinami. To poletje bom izkoristil, da ga dokončno pozdravim," je o svojem zdravstvenem stanju povedal Boštjan.

Galerija

Članki iz rubrike