franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
21 15.09.2023 10:42:39

Luka Dončić pel srbsko pesem s tremi prsti v zraku? Ja, in kaj potem?! Kje je problem? (video)

Po svetovnem spletu je zaokrožil posnetek Luke Dončića, ki na zabavi s srbskimi košarkarji poje srbsko pesem in ima pri tem dvignjene tri prste. Pri tem pa je dvignil kar nekaj prahu. Naš komentator brez ovinkarjenja o tem, zakaj to njegovo dejanje vendarle ni sporno ...

Norišnice, ki je v zadnjih 24 urah od Triglava do Vardarja nastala zaradi video posnetka z Luko Dončićem v glavni vlogi, ne morem razumeti, še manj sprejeti. Naj vas vse skupaj vprašam - kje, hudiča, je problem? Razen da so - in morda ste - velik problem vsi tisti, ki so problem videli, prepoznali in ga celo kakorkoli v tej smeri obravnavali. Kaj vam ni jasno, ljudje? Pel je srbsko narodno pesem in držal v zrak iztegnjene tri prste tako kot tedaj, ko zadane katero od vsem nam in vam tako zelo ljubih trojk? Ja, in kaj potem?

Pomilujoče smešni so tako tisti, ki v tem njegovem dejanju vidijo kaj več, kot tisti, ki vidijo kaj manj. Sploh se ne bom spuščal v to, da pri človeku polovično srbskega porekla gre za nekaj povsem enakovrednega prepevanju Slovenija, od kod lepote tvoje in vriskanju, kadar bi v njem prevladala mamina polovica porekla. Luki ni treba nikomur dokazovati ničesar - pripadnost svoji državi kaže močneje kot kdorkoli od nas ali vas, svoji domovini daje vse, vse ostalo pa so traparije trapastih ljudi. Pustite ga vsi pri miru - to velja za Srbe (da, vsekakor velja tudi zanje, ki dejanje pretirano opevajo in v njem iščejo lastno nacionalistično erekcijo), Hrvate, Slovence, Bošnjake. Pustite ga pri miru, državljana sveta, ki ne samo da ima enako pravico vriskati na slovenske narodne in držati v zrak tri prste na srbske, temveč ne more biti popolnoma nič narobe niti, če sredi Madrida poje 'Que viva Espana', si sredi Teksasa obuje škornje in na glavo povezne kavbojski klobuk (kar je pravzaprav storil že nekajkrat, pa vas je motilo precej manj) ter pritegne pri country izvedi 'Born in the USA'. Kje je problem? Dokler nikogar ne žali, dokler je svet je njegov dom, lahko počne vse, kar se mu j*beno zahoče, in mu ni treba odgovarjati nikomur. Še najmanj pa tej vrsti ljudi.

Značke: luka-dončić, pesem

Članki iz rubrike