Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Ekipa SN
Ekipa SN
28 23.02.2023 08:42:13

Kdo bo vodil reprezentanco? Slovenski selektor dvignil prah, te besede odmevajo: Goran ni tisti, ki odloča

Domen Jančič
Danes se slovenska reprezentanca že seli v Estonijo, kjer jo jutri čaka predzadnja tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V Talin je odpotovala premešana zasedba, poleti bo videz reprezentance precej drugačen.

Selektor Aleksander Sekulić si je sicer želel tudi tokrat najmočnejšo zasedbo, a okoliščine so privedle do odločitve o pomladitvi, s katero se je strinjalo tudi vodstvo zveze. "Glede na to, da imajo nekateri nosilci določene težave s poškodbami in drugimi stvarmi, smo se odločili, da ne bomo vršili pritiska nanje, da morajo za vsako ceno priti. Vsak ima svoj razlog, ki je zelo objektiven. Ni potrebe, da bi v tem trenutku tvegali svoj klubski ali zdravstveni status za reprezentanco. Za nami sta dve dolgi poletji, nekateri igralci so bili brez premora in morda je dobrodošlo, da si spočijejo, mi pa izkoristimo ti dve tekmi, da damo priložnost novim mladim obrazom," je dejal Sekulić, ki si je to seveda lahko privoščil zato, ker je Slovenija že uvrščena na svetovno prvenstvo.

Čeprav je s predčasno uvrstitvijo na SP utrdil svoj status, se zdi, da še vedno ni gotovo, ali bo on peljal Slovenijo v Azijo. "Zagotovo bi rad reprezentančno pot zaključil z boljšim priokusom. Odvisno bo od naslednjih nekaj mesecev, od tega, kdo bo prišel igrat in kdo bo vodil, tako da bomo videli," je nedavno v izjavi za Pop TV dejal Goran Dragić.



Selektorja smo vprašali, kako komentira zadnji del. "Morali bi vprašati njega, kaj je mislil s tem. Ne morem komentirati njegovih izjav. Na koncu koncev ni Goran tisti, ki odloča, pač pa KZS. Kako bo šlo naprej, pa ni v mojih rokah," je odgovoril Sekulić. Se nam obetajo še zanimivi tedni in meseci pred poletjem?

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: dragić, slovenija

Članki iz rubrike