profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 21.12.2022 06:33:24

Nore Dallasove zahteve, če želi Luka Dončić igrati v Sloveniji: moral bo imeti ...

Profimedia
Zanimivo razkritje predsednika KZS Mateja Erjavca.

Predsednik krovne košarkarske zveze je bil pred kratkim v ZDA, kjer se je z Luko Dončićem, ekipo, ki skrbi zanj, ter Dallasom dogovarjal o določenih stvareh glede igranja slovenskega superzvezdnika na svetovnem prvenstvu. Da bo igral, če bo le zdrav, ni vprašanje. "Že po zmagi nad Izraelom v zadnjem kvalifikacijskem oknu je bil neznansko vesel. Sam nisem čutil niti najmanjše dileme," je na prednovoletnem druženju z novinarji povedal Erjavec in napovedal, da bo naslednje poletje z Dončićem v Slovenijo prišel širši krog ljudi iz ZDA. Dallas se želi bolj aktivno vključiti v priprave Dončića. "Ima nekatere dodatne zahteve. Vemo, kako LeBron James skrbi zase, in zadnje čase temu zgledu sledi tudi Luka, kar se vidi na telesu in predstavah. Z njim bo prišlo osebje, ki bo pomagalo – in mi njim – skrbeti zanj. Tu je tudi varovanje, saj vemo, da želijo Luko, kjerkoli se pojavi, dobesedno razgrabiti."
Slovenska reprezentanca bo skoraj zagotovo malo pred odhodom na svetovno prvenstvo igrala na turnirju v Španiji, kjer bosta ob njej nastopali še gostiteljica in ZDA. "Ideja se je porodila predsedniku španske zveze Garbajosi pred štirimi meseci. Želel je obeležiti stoto obletnico španske zveze, ki jo slavi prihodnje leto. Takrat si je na turnirju zamislil evropske prvake Slovence, svetovne prvake Špance in olimpijske prvake Američane, Luko Dončića pa kot neko povezovalno nit. Igra za Slovenijo, klubsko kariero ima v ZDA, košarkarsko pa je odrasel v Španiji," je razlagal prvi mož zveze.
Španci so razmišljali, da bi turnir organizirali na stadionu v Sevilli, a niso dobili ustreznih dovoljenj, da bi ga zaprli, predvsem pa so imeli težave z NBA, ki v igranje na stadionu ni privolila zaradi zahtev, ki jih imajo za svoje dogodke. "Turnir bo tako v Malagi, tam, kjer je bilo letos SP do 19 let. Razen manjšega števila gledalcev, kot bi jih bilo na stadionu, se nič ne spremeni, še vedno je vse vrhunsko. Turnir naj bi bil nekje med 10. in 15. avgustom, torej tik pred odhodom reprezentance na Japonsko. Vsaka ekipa bi igrala po dve tekmi, mi verjetno prvi dan s Španci, drugi dan z Američani, tretji dan pa bi se pomerile Španija in ZDA," je pojasnil Erjavec.

Članki iz rubrike