podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
0 08.09.2022 02:17:35

Vse je jasno! Kdaj natančno Slovenci z Belgijo? In potem? Mar res s Hrvati in Srbi?

Profimedia
Slovenski košarkarji so z odliko opravili zadnji nalogi v prvem delu evropskega prvenstva. Z zmagama nad Nemčijo in Francijo so osvojili prvo mesto v skupini B.

Poraz z BiH je postal povsem nepomemben. Pred evropskimi prvaki so izločilni boji v Berlinu, do ponovitve uspeha iz Istanbula jih ločijo še štiri srečanja. Prvo, v osmini finala, že v soboto  ob 14.45 se bodo pomerili z Belgijo, ki je osvojila četrto mesto v skupini A.

Belgijci so v Tbilisiju igrali toplo-hladno. Najprej so po podaljšku premagali domačo Gruzijo, potem izgubili s Črno goro, zatem presenetili favorizirano Španijo, položili orožje pred Turki in bili včeraj v odločilni tekmi za napredovanje boljši od Bolgarov.

Slovenija in Belgija sta do zdaj odigrali sedem tekem, petkrat so slavili Slovenci, le dvakrat Belgijci. Njihova visoka zmaga na prvem evropskem prvenstvu, na katerem je z velikimi apetiti neuspešno nastopila Slovenija (leta 1993 v Nemčiji), ima že dolgo brado. A vedno sili v ospredje kot neprijeten spomin na neke drugačne čase. Danes je kakovostna razlika med reprezentancama kar zajetna, tehtnica pa je močno nagnjena na stran Luke Dončića, Gorana Dragića in njunih srčnih soigralcev.



V primeru zmage nad Belgijo, Slovence v četrtfinalu (v sredo) čaka zmagovalec dvoboja med drugouvrščeno ekipo skupine C (Ukrajina ali Hrvaška) in tretjeuvrščeno ekipo skupine D (verjetno Izrael ali Poljska). In če si drznemo storiti še korak naprej, pokukati v polfinale, v boju za finale bi se lahko spopadli Slovenija in Srbija. Pod pogojem, da bo ta danes premagala Poljsko in osvojila prvo mesto v svoji skupini (zelo verjetno), potem pa bosta tako Slovenija kot tudi Srbija uspešni na prvih dveh berlinskih ovirah (verjetno).

V Berlinu se začenja pravo prvenstvo. Prvake štiri tekme ločijo od – obrambe naslova. Prva torej v soboto v zgodnjepopoldanskem terminu. Dobro je, da se termin ne pokriva s polfinalom odbojkarskega svetovnega prvenstva. Ob 14.45 bodo košarkarji v nemški prestolnici lovili četrtfinale EuroBasketa, ob 18. uri pa bodo 450 kilometrov vzhodneje odbojkarji napadli uvrstitev v finale oziroma skušali storiti velik korak k osvojitvi naslova svetovnih prvakov.

Gremo, Slovenci!!!

Članki iz rubrike