mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
27 29.07.2021 09:38:55

Samo Dončić?! NIKAKOR! Japonci poslali sporočilo ostalim tekmecem SLOVENIJE, te besede razkrivajo, kako močni smo!

Reuters
Izjave po košarkarski tekmi Slovenija - Japonska (116:81).

Aleksander Sekulić (selektor Slovenije): "Igrali smo kot ekipa. Dosegli smo 27 podaj in 54 skokov. Spoštovali smo tekmeca, saj imajo Japonci zelo dobro reprezentanco. Posebej sta izstopala Juta Watanabe in Rui Hachimura, ki sta odigrala izjemno tekmo. Na koncu je odločil moštveni duh. Igramo ekipno, pa čeprav imamo med nami najboljšega igralca na svetu."

Zoran Dragić (košarkar Slovenije): "Zelo naporna tekma z močnim nasprotnikom. V prvih dveh četrtinah smo imeli velike težave, v drugem delu pa smo pokazali, kakšna ekipa smo in dosegli visoko zmago. Pomembno je, da dihamo drug za drugega. Med nami je izredna kemija in vsi igralci v vsakem trenutku vedo, kaj morajo početi na igrišču. To je ključ do uspeha."



Julio Lamas (selektor Japonske): "Čestitam Sloveniji, ki je igrala bolje od nas. Bili so boljši skozi celo tekmo, v končnici pa so razliko še dvignili. So izredno dobra ekipa z enim izstopajočim posameznikom. Luka Dončič sodi med štiri ali pet najboljših košarkarjev, ki jih poznam. Obenem ima to prednost, da se hitro prilagodi pravilom Fiba. Na ta način kreira igro za celo peterko na parketu, obenem pa je Slovenija zelo dobro sestavila ta puzzle za olimpijski turnir. Nikomur ne bo lahko proti njim, za mene in moje igralce pa je čast, da smo lahko igrali proti njim."

Rui Hachimura (košarkar Japonske): "Tekma je bila težka. Začelo smo z dobro energijo, igrali smo dobro, a v drugem delu smo bili preveč utrujeni. Slovenija je bila boljša in zasluženo zmagala. Danes so dokazali, da ta ekipa ni le Luka Dončić."

Članki iz rubrike