nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
3 08.09.2019 17:18:26

Bili so veliki favoriti, potem pa so SRBSKI KOŠARKARJI v dvoboju s Španci doživeli TOLE!

Profimedia
Košarkarji Srbije so v zadnjem krogu drugega skupinskega dela svetovnega prvenstva na Kitajskem izgubili proti Španiji z 69:81, ki je s tem končala na vrhu skupine J.

Prvo mesto skupine I je osvojila Argentina, ki je bila boljša od Poljske z 91:65. Omenjene štiri ekipe so si zagotovile mesta v četrtfinalu.

Derbi dneva med Španijo in Srbijo se je razpletel kar nekoliko nepričakovano. Eni glavnih favoritov za zlato medaljo Srbi so doživeli težek poraz z 69:81 proti še neporaženi Španiji, ki je tako osvojila prvo mesto v skupini J. Za košarkarje s Pirenejskega polotoka je Victor Claver za uspeh prispeval 14 točk, sedem skokov in dve asistenci. Prvi strelec je bil sicer Ricky Rubio z 19 točkami. Z naskokom prvi igralec tekme je bil Srb Bogdan Bogdanović, ki se je ustavil pri 26 točkah, 10 skokih in šestih asistencah.

Italija je po podaljšku premagala Portoriko s 94:89 in osvojila tretje mesto v skupini. Marco Belinelli se je izkazal s 27 točkami, Danilo Gallinari z 22.


Poljska in Argentina sta udarili za prvo mesto v skupini I, to je na koncu pripadlo Južnoameričanom, ki na Kitajskem še ne poznajo poraza. Poljake so premagali z 91:65. Pri zmagovalni ekipi se je z 21 točkami izkazal Luis Scola, pri poraženi s 16 A.J. Slaughter. Tako Argentinci in Poljaki bodo igrali v četrtfinalu. Na tretjem mestu v tej skupini so končali Rusi, ki so danes z 69:60 premagali Venezuelce.

Argentina bo v četrtfinalu igrala proti Srbiji, Španija proti Poljski. Preostale tekme drugega skupinskega dela SP bodo v ponedeljek.

V tekmi za razvrstitev od 17. do 32. mesta je Nigerija v skupini M premagala gostiteljico SP Kitajsko s 86:73 in si izborila mesto na olimpijskih igrah v Tokiu kot predstavnica Afrike. Mesto azijskega predstavnika si je priigral Iran, ki je s 95:75 ugnal Filipine. Kitajska je brez OI ostala zaradi slabše razlike v koših. Na OI bo Oceanijo predstavljala Avstralija.

V ponedeljek si lahko vozovnico za Tokio 2020 priigrata ZDA in Argentina, a morajo za to Američani premagati Brazilijo. Evropa bo dve reprezentanci za OI dobila po izločilnih bojih.

Značke: košarka, sp

Članki iz rubrike