volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 17.11.2018 00:59:03

Slovenke že danes do uvrstitve na evropsko prvenstvo?

www.alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca ima v prihodnjih dneh dve zaključni žogici za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2019, ki bo v Srbiji in Latviji. Danes se bo v Helsinkih pomerila s Finsko, v sredo pa jo prav tako v gosteh čaka Francija.

Varovanke selektorja Damirja Grgića bodo skušale izkoristiti že prvo zaključno žogico, saj se zavedajo, da je Finska neprimerno lažji zalogaj. Na prvi tekmi v Celju so jo premagale s štiridesetimi točkami razlike.

"Vzdušje v reprezentanci je odlično in mislim, da smo v dobri formi. Imamo sicer nekaj manjših zdravstvenih težav, a upam, da jih bomo do tekme odpravili. Dekleta na treningih odlično delajo, kar je pokazala tudi pripravljalna tekma s Švedsko. Odigrali smo jo zelo zrelo in če bomo takšno predstavo ponovili proti Finski, mislim, da nam zmaga ne sme uiti. Gre za najbolj pomembno tekmo v kvalifikacijah, saj nam zmaga prinaša uvrstitev na evropsko prvenstvo," pravi Grgić.


"Vse se zavedamo pomembnosti tekme. Vemo, kakšna reprezentanca je Finska in česa smo sposobne me. Smo v vlogi favoritinj, a to moramo potrditi na igrišču. Dekleta se zavedamo, da si bomo s to zmago zagotovile nastop na evropskem prvenstvu, zato bomo storile vse, da nam to uspe. Ključ do uspeha bo naša agresivna obramba," dodaja Teja Oblak.

V primeru zmage v Helsinkih bi Slovenija drugič zapored igrala na evropskem prvenstvu, glede na to, da v dosedanjih štirih tekmah kvalifikacij še ni izgubila, pa bi imela v sredo celo možnost za prvo mesto v skupini.

Evropsko prvenstvo 2019 bo potekalo od 27. junija do 7. julija. Slovenija bo igrala v Nišu, žreb skupin pa bo sredi decembra v Beogradu.

Članki iz rubrike