Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ue
ue
0 07.03.2018 08:50:09

VLADA, kaj pa to? Eden od ZLATIH košarkarjev trdi: 'Od EuroBasketa do danes nismo dobili NITI EVRA nagrade!'

alesfevzer.com
Te dni je zelo aktualna razdelitev denarja v slovenskem športu.

Po oddaji na nacionalni televiziji, v kateri je bila beseda o financiranju slovenskega športa in v kateri je javnost posebej razburil podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop, je še toliko bolj aktualna nagrada slovenskim košarkarjem za osvojeno zlato kolajno na evropskem prvenstvu.

O tem je spregovoril Saša Zagorac, ki so ga v odsotnosti Gorana Dragića ostali reprezentanti izbrali, da je njihov predstavnik v pogovorih o vprašanju nagrad. "Sem v konstantem stiku z generalnim sekretarjem zveze Rašom Nesterovićem in predsednikom zveze Matejem Erjavcem. Lahko rečem, da se trudita na vse pretege, ampak preko nekaterih stvari ne gre. Rezultata trenutno ni, doslej se ni zgodilo nič," pravi najstarejši član izbrane vrste, ki je lani dvignila na noge vso Slovenijo.



Zagorac pravi: "Ni ravno tako, kot smo se pogovarjali. Vlada nam je nekaj obljubila in se tega ne drži oziroma se vsaj doslej ni. Upam, da si bo premislila, čeprav zdaj kaže, da je to tema, ki ji ne bomo prišli do dna. Še vedno upam, da bo drugače, ampak po šestih mesecih od zmagoslavja ni nobenega napredka. Od evropskega prvenstva nismo dobili popolnoma nič denarja, niti evra!"

To je povedal bolj z žalostjo, kot z jezo. "Zelo je žalostno, ampak po drugi strani še vedno verjamem, da bodo uvideli, kakšno promocijo smo naredili Sloveniji in se bo to ustrezno nagradilo."

Članki iz rubrike