Mobilna verzija
šarac Odkrito.si

Miki Šarac in skrivnostna svetlolaska

drascek2 Svet24.si

Nuška Drašček: Moj mož kakšne velike izbire nima

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 19. februarja

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

How-do-you-wax-your-legs Najstnica.si

Britje ali depilacija?

Artur Štern Njena.si

Artur Štern se vrača!

neslihan 9 Njena.si

Lepi Burak ogroža njen zakon

ku
ku

ZMAGO SAGADIN za te fante pravi, da bi razbili ameriški DREAM TEAM

Slovenskega košarkarskega strokovnjaka so za mnenje vprašali srbski novinarji. Tvorec velike Olimpije izpred dvajsetih let se je odzval in sestavil sanjsko ekipo nekdanje skupne države.

"Razlika med ligo NBA in evropsko košarko je vse večja, tako da ne vidim ekipe iz stare celine, ki bi reprezentanco ZDA kmalu izrinila iz vrha. Pravzaprav lahko govorim le o eni selekciji, ki bi bila sposobna narediti prav to, vendar je zgodovina vse spremenila," je za srbske medije dejal Sagadin.

Petinšestdesetletni Celjan je izbral 12 veličastnih košarkarjev iz regije, za katere trdi, da bi imajo tako veliko izkušenj in da premorejo toliko kvalitete, da bi na svetovnem prvenstvu 2019 sicer nedotakljive Američane izrinili iz prestola.

Sagadin je na mesto selektorja postavil najtrofejnejša strokovnjaka Željka Obradovića. V ekipo je uvrstil po tri Slovence, Hrvate in Srbe, dva Črnogorca in enega Bošnjaka.

kosarka ex yu

Po njegovem mnenju bi si ob Goranu Dragiću in Luki Dončiću mesto med najboljšimi košarakrji iz področja nekdanje skupne države zaslužil tudi Jaka Blažič. "Iskreno, za to mesto sem imel v mislih Blažiča in Nemanjo Nedovića. Na koncu je prevladalo mnenje, da bi bil koristnejši Jaka, ki je vrhunski atlet in borec, pokriva pa lahko položaja dve in tri."

Izbor Gorana Dragića je logičen in pričakovan. Bržčas ga bi med dvanajst najboljših uvrstil sleherni trener. "Goran je v najboljših letih. V vseh teh letih v ligi NBA je dokazal, da se lahko meri z najboljšimi igralci na svetu." Za Luko Dončića pa je Sagadin dejal, da je kljub le 18 letom v tem trenutku najbolj zveneče ime evropske košarke: "Prepričan sem, da bi že danes brez težav igral v ligi NBA. Mislim, da bo na naboru uvrščen zelo visoko."

Izbor Zmaga Sagadina

Organizatorji igre
Goran Dragić (Miami, Slovenija)
Miloš Teodosić (LA Clippers, Srbija)

Zunanji igralci
Luka Dončić (Real Madrid, Slovenija)
Bogdan Bogdanović (Sacramento, Srbija)
Jaka Blažič (Andorra, Slovenija)
Bojan Bogdanović (Indiana, Hrvaška)
Mario Hezonja (Orlando, Hrvaška)

Visoki igralci
Nikola Jokić (Denver, Srbija)
Jusuf Nurkić (Portland, BiH)
Nikola Mirotić (Chicago, Španija/Črna gora)
Dario Šarić (Philadelphia, Hrvaška)
Nikola Vučević (Orlando, Črna gora)

Selektor
Željko Obradović (Srbija)